Home ‘ECHT Zuidwester’ geeft de kunstenaars een gezicht

‘ECHT Zuidwester’ geeft de kunstenaars een gezicht

12/03/2020


Kleurrijke vlakken, realistische figuren en minimalistisch artwork. De kunstenaars van dagbestedingslocatie Kunstwereld van Zuidwester in Middelharnis hebben allemaal een eigen en unieke stijl. Met de overhandiging van de kunstcatalogus en de opening van de webshop is het officiële startschot gegeven van de nieuwe kunstlijn ‘ECHT Zuidwester’. “We willen bedrijven en relaties graag kennis laten maken met de mensen achter het kunstwerk”, aldus Esther Pet, zorgmanager dagbesteding.

Bij Kunstwereld in Middelharnis maken cliënten van Zuidwester kunst als onderdeel van hun dagbesteding. De dagbestedingslocatie is inmiddels een begrip geworden op Goeree-Overflakkee en daarbuiten. Veel particulieren hebben al kennis gemaakt met de verschillende projecten en producten die door hen ontwikkeld zijn.

Relatiegeschenk, cadeau of mooi kunstwerk
Kunstwereld heeft ‘ECHT Zuidwester’ speciaal ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar unieke relatiegeschenken, medewerkerscadeaus of een mooi kunstwerk voor aan de muur.  Esther Pet: “Bij ECHT Zuidwester staan de kunstenaars achter het kunstwerk centraal en dat is uniek. Zij werken dagelijks vol overgave aan hun kunstwerken en hebben veel talent. Dat mag gezien worden. De catalogus is gratis aan te vragen op www.zuidwester.org/echt.”

In de ECHT Zuidwester catalogus staat een overzicht van de kunstwerken getoond door de kunstenaars zelf. “Klanten kunnen hieruit een keuze maken of voor een bepaalde gelegenheid een eigen kunstwerk laten maken”, legt Sarette Bakelaar, begeleider bij Kunstwereld, uit. “Het kunstwerk drukken wij vervolgens op een product naar keuze. Het assortiment bestaat uit onder andere wijnkisten, theedozen, schilderijen, kleding en polyester dieren.”

Zinvol werk
Sarette is erg trots op de cliënten en hun nieuwe lijn: “Onze cliënten maken prachtige kunstwerken en hebben allemaal een eigen stijl. We hebben ook een winkel en sinds kort ook een webshop. Dat onze producten nu voor een breed publiek beschikbaar zijn, is natuurlijk fantastisch! De cliënten hebben zodoende echt eer van hun werk, echt zinvol werk zoals wij dat noemen. Momenteel hebben we nog een aantal plekken vrij voor nieuwe kunstenaars. Kom dus zeker langs als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn en op zoek bent naar dagbesteding.”