Home ‘t Paerdje van Hernesseroord wordt opnieuw onthuld

‘t Paerdje van Hernesseroord wordt opnieuw onthuld

08/04/2016

‘t Paerdje van Hernesseroord is sinds 1975 een begrip op Flakkee. Wie kent hem niet? Menig inwoner heeft in een plakboek foto’s van zichzelf op het beeld bij de kinderboerderij. ’t Paerdje was zo versleten dat Jan Willem Kramer, Stichting Zuidwester, de hulp inschakelde van Trots Op Flakkee. Vorig jaar zomer startte zij een crowdfundingsactie met succes. Door de opgehaalde €1.000 kon ’t Paerdje gerestaureerd worden door Repstone in Ameide en kan hij onthuld worden.

Onthulling ‘t Paerdje
Op zaterdag 23 april onthullen cliënten van de kinderboerderij officieel ’t Paerdje. Iedereen is van harte welkom om dit vanaf 10:30 uur met ons te vieren onder het genot van koffie en thee. Om 11:00 uur is de officiële onthulling. Daarnaast vinden er tot 13:30 uur allerlei activiteiten plaats. Je kunt op de foto met ’t Paerdje, kijken hoe de schapen geschoren worden en hoe het spinnen van wol in zijn werk gaat. Heb jij nog geen foto met ’t Paerdje? Of wil je een nieuwe met je (klein)kind(eren) of vrienden? Dan zien we je graag op zaterdag 23 april bij de kinderboerderij op het terrein Hernesseroord.

Foto-oproep
Trots op Flakkee is op zoek naar foto’s van vroeger. Heb jij nog een foto van jezelf, van (klein)kinderen, van familie of vrienden op ’t Paerdje? Mail deze foto dan naar Trots op Flakkee (info@trotsopflakkee.nl). Van al deze foto’s wordt een prachtige herinnering gemaakt. Op kunststof wordt een foto mozaïek afgedrukt van alle foto’s. Niet alleen de oude foto’s, maar ook de nieuwe foto’s pronken binnenkort samen op de kinderboerderij.


Collage foto's: www.trotsopflakkee.nl