Home 12,5 jaar Incompany-opleiding Zuidwester

12,5 jaar Incompany-opleiding Zuidwester

Deze week is het feest voor de leerlingen van de MMZ; de incompany-opleiding bestond op 1 april (ja echt waar!) 12, 5 jaar. Dat is gevierd met taart bij de koffie voor alle vier klassen, geserveerd door de praktijkopleiders van het OCZ. Ook de docenten van Zadkine, waar al die jaren nauw mee samengewerkt wordt, waren natuurlijk van de partij.

Er is heel wat gebeurd in die tijd: Ruim 200 leerlingen behaalden hun SPW3/4 of MMZ3/4 diploma! De opleiding werd ook opengesteld voor huidige medewerkers, om alsnog, of op een hoger niveau, een beroepskwalificatie te behalen. De MMZ-opleiding ging in 2009 van start en inmiddels telt Zuidwester 48 gekwalificeerde Medewerkers Maatschappelijke Zorg! De praktijkopleiders zelf bleven ook leren: Zij volgden een didactische opleiding als docent voor het MBO. Zij verzorgen niet alleen de Methodische Werkbegeleiding op de schooldag MMZ, maar geven ook cursussen en trainingen voor de medewerkers van Zuidwester. En niet te vergeten de BPV-begeleiders in de regio’s: Een hele belangrijke schakel in de beroepspraktijk van het leerproces. Door het volgen van BPV-cursussen en intervisie en hun grote persoonlijke inzet, hebben zij bijgedragen aan de groei van de incompany-opleiding van Zuidwester tot een belangrijke kwaliteitstroef.

En vooruitkijkend naar het dertienjarig bestaan; dan hoopt het OCZ te zijn doorgegroeid tot een Leercentrum voor alle cliënten, medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers!

ocz