Home 300 deelnemers bruisende workshopdagen Goeree-Overflakkee

300 deelnemers bruisende workshopdagen Goeree-Overflakkee

23/07/2013

Middelharnis - ‘Omdenken’ was in juni de rode draad van de vier workshopdagen voor medewerkers in de regio Goeree-Overflakkee. Niet alleen de vorm van het aanbieden van scholing was dit keer anders, ook de inhoud. De workshopdagen gingen van start met een verrassende ‘Ja-maar’ clinic. In een korte theatervoorstelling werd het principe van het omdenken aan de deelnemers duidelijk gemaakt: Niet denken in termen van het glas is half leeg of halfvol, maar de vraag stellen: “Waar is de kraan?”

De circa 300 medewerkers kregen vervolgens nadere uitleg en speelden het omdenk-spel in de workshop ‘Veranderen in je rol als medewerker’. Daarnaast waren er per dag nog zeven workshops waaruit een keuze gemaakt kon worden. De thema’s varieerden van ‘Bijwerkingen van medicatie’ en ‘Hechtingsproblematiek’ tot ‘Benaderen & bejegenen’, ‘Rechten van cliënten’ en ‘Omgaan met Alcohol & Drugsgebruik’. Hierbij is rekening gehouden met een specifiek aanbod m.b.t. de doelgroepen die medewerkers begeleiden.

Reacties zoals “verrassend”, ” inspirerend”, “leerzaam”, “geeft echt een wij-gevoel”, “dynamisch” en “een pluim voor de organisatie” laten zien dat leren zeker ook bruisend kan zijn! De workshopdagen zijn georganiseerd door de doelgroepmanagers in samenwerking met het OCZ en het ECZ. Voor de regio Goeree-Overflakkee is deze ervaring zeker een reden om in de toekomst met dit concept verder te willen gaan.