Home Allianz doneert € 5.000 aan dagbestedingslocatie van Zuidwester in Oud-Beijerland

Allianz doneert € 5.000 aan dagbestedingslocatie van Zuidwester in Oud-Beijerland

11/04/2019

Het is groot feest bij Zuidwester in Oud-Beijerland. Op 11 april vond de feestelijke onthulling van de BeleefTV plaats. Zonder verzekeraar Allianz was dit niet mogelijk, zij doneerden maar liefst € 5.000 aan Van Schendelstraat 9. Op deze locatie krijgen zeven groepen dagbesteding van Zuidwester.

Kennis up-to-date
Binnen Allianz kunnen medewerkers hun kennis continu up-to-date houden. De Xcelerate Academy biedt elke medewerker de mogelijkheid om zijn of haar kennis van vier belangrijke aandachtsgebieden (Digital, Data, Agility en Customer Centricity) verder aan te scherpen. Stefan van der Waal, van Allianz, ondersteunt dit en zorgde ervoor dat medewerkers dit intern kunnen doen. Waar en hoe? Gewoon bij Allianz in Rotterdam op de Coolsingel. De directie stond de bovenste etage af, zodat deze ingericht werd voor cursussen en workshops. Stefan ontving daarvoor de MVP-award, dit staat voor most valuable person én € 5.000 euro om te schenken aan een goed doel naar keuze. Hij koos voor Van Schendelstraat 9, een dagbestedingslocatie van Zuidwester, in Oud-Beijerland. 

Een cadeau voor cliënten
“€ 5.000 is een enorm bedrag. We waren verrast toen Corine van Die, zorgmanager dagbesteding bij Zuidwester, ons dit vertelde. We wilden dit geld niet zomaar uitgeven,” vertelt Natascha Reedijk, medewerker dagbesteding. Ook Stefan sloot aan bij de gedachte de donatie om te zetten naar iets tastbaars dat voor alle cliënten in te zetten is. “We hadden al langer de wens voor een tovertafel. Deze wens, waarvan we dachten dat deze niet snel haalbaar zou zijn, kwam direct naar boven. Er zijn veel varianten. We wilden gedegen onderzoek doen”, vertelt Corine. In de testfase werden niet alleen cliënten heel erg enthousiast van de BeleefTV, maar ook de medewerkers. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en ieder jaar krijgt deze een automatische update. De dagbestedingslocatie is nu een BeleefTV rijker met dank aan Allianz.

BeleefTV voor iedereen
“Je moet het zien als een grote interactieve televisie die je kunt verrijden. Dat is handig voor alle dagbestedingsgroepen”, vertelt Natascha. “We kunnen er allerlei spellen op spelen, luisteren naar verhalen of films kijken. Vooral dat laatste is voor cliënten die doof zijn een fijne mogelijkheid. Er zijn ook cliënten die ernstig meervoudig beperkt zijn. Zelfs met een kleine aanraking gebeurt er iets op het scherm waardoor er bijvoorbeeld een geluid ontstaat. Cliënten van een hoger niveau kunnen gericht een puzzel maken. Voor ieder wat wils dus.” Folke de Jong voegt toe: “We kunnen ook een levensboek voor een cliënt maken. Denk hierbij aan een cliënt die vroeger op een boerderij heeft gewoond en daar fijne herinneringen heeft. Met foto’s en tekst kunnen we cliënten dat gevoel weer geven.” De BeleefTV is een mooi middel voor alle cliënten op dagbesteding. De medewerkers maken een schema, zodat de BeleefTV iedere dag gebruikt wordt.‘Alsjeblieft, deze cheque is voor jullie!’ Op 11 april werd deze cheque symbolisch overhandigd aan de Van Schendelstraat 9. De BeleefTV is van deze donatie gekocht en medewerkers en cliënten van Zuidwester zijn er heel blij mee.
V.l.n.r. Stefan van der Waal, medewerker van Allianz, Corine van Die, zorgmanager dagbesteding, Folke de Jong en Natascha Reedijk, medewerkers dagbesteding en twee cliënten van Zuidwester.