Home Bijscholingsdag voor de ervaringsdeskundigen groot succes

Bijscholingsdag voor de ervaringsdeskundigen groot succes

Het was een mooie, warme dag, 27 graden en 27 deelnemers!
Alle ervaringsdeskundigen die de opleiding ‘Ik deel mijn ervaringen’ op de Fontys in Eindhoven hebben gevolgd kwamen op 8 mei bijeen. Deze bijscholingsdag werd georganiseerd door de ervaringsdeskundigen van Zuidwester. Niet alleen de ervaringsdeskundigen van Zuidwester waren erbij, ook ervaringsdeskundigen van Stichting Dichterbij, Stichting S&L zorg, Stichting Prisma, Severinus en Amarant waren aanwezig.

Elevator pitch
De start in het Rondeel was een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het thema van deze bijscholingsdag was de Elevator pitch, ook wel: ‘het praatje in de lift’. In een elevator pitch moet je kort vertellen je als ervaringsdeskundige doet en wat het precies inhoudt. Na een kort filmpje waarin Hans Waardenburg iedereen welkom heette en een korte uitleg gaf zijn we aan de slag gegaan.

Dit ben ik!
In groepjes spraken we over de beste aanpak. Maar we moesten al snel over tot actie! Tijd voor het echte werk! Sommige ervaringsdeskundigen hebben hun ‘pitch’ in het Rondeel gedaan voor een willekeurige medewerker van een van de ondersteunende diensten. Ook in de Meerpaal en het DOK hebben ervaringsdeskundigen hun pitch gedaan. Zo konden onze gasten ook een stukje van ons mooie terrein zien. Met onze telefoons hebben we de ‘pitches’ gefilmd.

Tips en tops
Na een heerlijk lunch bij Dok 16 zijn we teruggelopen naar het Rondeel. Daar hebben we de filmpjes bekeken om elkaar tips en top te geven. Helaas liet de techniek ons een beetje in de steek, dus moesten we een beetje improviseren. Maar het is toch gelukt!  De filmpjes worden gedeeld, zodat de ervaringsdeskundigen deze ook nog binnen hun eigen organisatie kunnen bespreken.

We kunnen terug kijken op een mooie, warme, gezellige en leerzame dag!

Met vriendelijke groeten,
De ervaringsdeskundigen van Zuidwester.