Home Clienten dagbesteding werken mee aan Flakkeezenspel

Clienten dagbesteding werken mee aan Flakkeezenspel

11/11/2020

De cliënten van dagbesteding Sfeer en Meer van Zuidwester hebben meegewerkt aan een prachtig project. Zij hebben de spelborden ingekleurd van het nieuwe Flakkeezenspel dat is ontwikkeld door het Streekmuseum in Sommelsdijk in samenwerking met lokale ondernemers.

Hoogtepunt in deze gemeenschappelijke ontwikkeling is de inzet van cliënten van de dagbesteding van Zuidwester in Middelharnis. Begeleider van die dagbesteding Marjo Vroegindeweij was dolblij toen zij het verzoek kreeg haar cliënten het Flakkeezenspel handmatig te laten inkleuren. “Op onze dagbesteding zijn we altijd op zoek naar manieren om de activiteiten of het werk van de cliënten nog zinvoller en dus waardevoller te maken”, vertelt Marjo. “Vooral nu, in deze coronatijd, waarin de cliënten 24u per dag met elkaar wonen, maar ook dagbesteding verrichten. Dat is best heftig. Denk eens in wat het betekent voor onze cliënten dat ze kunnen meewerken aan een nieuw spel dat verkocht wordt in een museum. Daar zijn ze ontzettend trots op! Iedereen, ook met een beperking, wil meedoen en waardevol werk verrichten. Ik hoop dat dit het begin is van veel mooie samenwerkingen voor de toekomst. Wij staan er in ieder geval zeker voor open, benader ons gerust!”

Overhandiging spel aan burgemeester
Woensdag 11 november was het een spannende dag voor John en Conny, cliënten van de dagbesteding Sfeer & Meer. Zij mochten namelijk, op gepaste afstand, geheel coronaproof, het eerste Flakkeezenspel overhandigen aan niemand minder dan mevrouw Grootenboer, de burgemeester van Goeree-Overflakkee. De burgemeester was er heel erg blij mee en sprak haar bewondering uit over de inzet van de cliënten van Zuidwester. “Ik heb een groot gezin en wij houden van spelletjes, dus wij gaan het spel zeker spelen”, vertelde ze. Ook gaf ze aan het spel als promotiegeschenk van de gemeente in te gaan zetten. De eerste bestellingen zijn al gedaan.

Het Flakkeezenspel
Het Flakkeezenspel is gebaseerd op het oudhollandse Keeze bordspel, een combinatie van Mens-Erger-Je-Niet en pesten. Het is een leuk cadeau voor de feestdagen. Het spel is te koop in de museumwinkel van het streekmuseum en kost €34,50. Openingstijden en meer informatie vindt u op de website: www.streekmuseum.nl/product/flakkeezenspel