Zo ziet de dagbestedingslocatie eruit

Over deze dagbestedingslocatie

Vind jij een duidelijk en overzichtelijk dagprogramma belangrijk, dan is de Blauwe groep wellicht iets voor jou. Alle jongeren op deze groep hebben behoefte aan structuur. Het doel is om de ontwikkeling van de deelnemers zo goed mogelijk te stimuleren, waarbij goed gekeken wordt naar wat iedereen nodig heeft.  

 

Er worden op de Blauwe groep zowel rustige als actieve activiteiten aangeboden. Zo zijn er activiteiten gericht op ontwikkeling, waaronder lezen, schrijven, rekenen, knutselen en sensomotorische activiteiten en ook activiteiten waarbij er wordt deelgenomen aan de maatschappij zoals papier ophalen en wegbrengen, glas ophalen en wegbrengen, boodschappen doen en afvalprikken. Daarnaast kunnen de deelnemers een keer per week sporten en twee keer per week zwemmen.

Op deze groep worden rustige en actieve activiteiten met elkaar afgewisseld. Ook wordt de sociale ontwikkeling gestimuleerd door groepsactiviteiten aan te bieden.

De Blauwe groep richt zich op jongeren met een matig verstandelijk niveau, die behoefte hebben aan structuur. Er is veel aandacht voor autisme en verwerkingsproblematiek. Deelnemers worden intensief begeleid en er is ruimte voor 1 op 1 begeleiding.

Maandag t/m vrijdag 9.00-15.30 uur

0186-645784 blauwegroep@zuidwester.org  

Spreek je liever iemand persoonlijk?

Zorgadvies