Home De Jonge Spartaan en Zuidwester starten met G-voetbal

De Jonge Spartaan en Zuidwester starten met G-voetbal

Middelharnis - Begin 2014 heeft stichting Zuidwester (Hernesseroord) De Jonge Spartaan benaderd met de vraag of het mogelijk was samen G-voetbal aan te gaan bieden, waarbij De Jonge Spartaan het terrein en de faciliteiten beschikbaar stelt. Het bestuur heeft zich van begin af aan zeer positief opgesteld en wil graag meewerken. Hernesseroord telt veel bewoners die enthousiast zijn van voetballen en hun hobby graag binnen een voetbalvereniging zouden willen beoefenen. Voor de opstart van G-voetbal hebben Zuidwester en De Jonge Spartaan vanuit de zogenaamde “Sportimpuls” een subsidie ontvangen waarmee de opstartkosten kunnen worden gedekt. Deze landelijke subsidieregeling ondersteunt o.a. sportverenigingen die méér mensen langdurig willen laten sporten en bewegen. Dat geldt in hoge mate voor sporters met een handicap.

De subsidie stelt Zuidwester in staat om sportgekwalificeerd personeel, bewegingsagogen, te leveren voor de nodige begeleiding en toezicht. Ook kunnen materiaal, kleding en cursussen hieruit worden bekostigd. We kunnen dus gaan beginnen! Voor de periode van november tot aan het einde van het voetbalseizoen 2014/15 komen er ongeveer 10 bewoners in de leeftijd van 14 tot 35 jaar van Zuidwester trainen op ons terrein. Dat gebeurt iedere woensdag van 16:15 tot 17:30 uur. De eerste training is op woensdag 5 november aanstaande.

Het bestuur heeft aangegeven dat er voor deze nieuwe activiteit specifieke begeleiding nodig is. Zuidwester, de KNVB en de gemeente Goeree-Overflakkee gaan die leveren. De sportfunctionaris van de gemeente is nu al iedere woensdagmiddag op Hernesseroord aanwezig om de G-voetballers te laten wennen aan het feit dat ze binnenkort bij onze vereniging gaan horen. Over de praktische zaken op de woensdagen (trainingsveld, kleedkamer, sleutels, ballen enz.) zijn afspraken gemaakt.

Het is de bedoeling dat de G-voetballers in het seizoen 2015/16 in de G-competitie gaan spelen. De opstartfase van november t/m april volgend jaar zal leren of we daar succesvol in kunnen zijn. Het enthousiasme van beide kanten is in ieder geval erg groot!

Naast de professionele sportbegeleiding door Zuidwester zijn er natuurlijk ook vrijwilligers/trainers nodig. Voor trainers geldt dat de KNVB een speciale cursus voor G-voetbal aanbiedt. Als u interesse heeft of überhaupt met vragen zit, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter, Jan van Doorn: 06 22 66 82 85 of (0187) 841338.  

Het bestuur spreekt de verwachting uit dat G-voetbal een succes gaat worden, voor de voetballers, hun vrienden en familie, voor onze leden en voor geheel Goeree-Overflakkee.