Home Eerste paal Hoeve Dijkzicht geslagen

Eerste paal Hoeve Dijkzicht geslagen

03/04/2014

Op woensdag 2 april jl. werd om 15.00 uur in Oud-Beijerland de eerste paal geslagen van de te moderniseren Hoeve Dijkzicht. In aanwezigheid van cliënten, architecten, voorzitter Raad van bestuur Hans Waardenburg, de directie van SOR, omwonenden en anderen belangstellenden werden de palen in de grond geslagen.

De hoeve wordt gemoderniseerd in een woonvorm waar 19 bewoners onder begeleiding kunnen wonen. Op de begane grond zullen tien ouder wordende cliënten gaan wonen. Alle voorzieningen zijn voor hen dan gelijkvloers. Op de eerste en op tweede etage zullen negen (redelijk) zelfstandige cliënten hun nieuwe thuis betrekken. Dijkzicht biedt hen een appartement achtige setting.Het voorhuis en het typische bakhuis van de monumentale boerderij (1870) worden op hoog niveau gerenoveerd. De achterliggende schuur is in zeer slechte staat en wordt afgebroken. Hiervoor in de plaats verreist een nieuwe ruimte voor groepswoningen met een gemeenschappelijke woonkamer en 24-uursbegeleiding op de begane grond. Aan de zijkant, naast woongebouw Gravin Margaretha, komt een gezamenlijke tuin en een aantal parkeerplaatsen.

Over SOR
Sinds 1986 is woningcorporatie SOR gespecialiseerd in comfortabel wonen voor 55-plussers. De 65 gebouwen in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard bieden plaats aan circa 8.000 woningen, verzorgingsplaatsen, winkels en bedrijfsruimten. Het SOR-beleid is erop gericht een kwalitatief hoogwaardig en gevarieerd aanbod van 55-pluswoningen in diverse prijsklassen te realiseren. Zorgeloos wonen is daarbij het uitgangspunt. Meer informatie over SOR op www.sor.nl.

Over de samenwerking met Zuidwester in de Gravin
Stichting Zuidwester is een organisatie die zorg en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en aan jongeren met een sociale gedragsproblematiek. Zuidwester huurt tevens een ruimte voor dagbesteding aan haar cliënten in de Gravin. Begin 2015 zal Zuidwester de boerderij in gebruik nemen.