Home Eerste steunpunt voor extramurale cliënten geopend

Eerste steunpunt voor extramurale cliënten geopend

Middelharnis -  Op maandag 17 november jl. opende ons eerste extramurale Steunpunt haar deuren. Ons Steunpunt is te vinden in het Wijkcentrum in Middelharnis. Het doel van het Steunpunt is om zoveel mogelijk cliënten te ondersteunen op een centrale plek in de wijk. We willen verbinding leggen tussen alle onderdelen in het leven van de cliënt en daarbij speelt het netwerk speelt een belangrijke rol.

Op het Steunpunt zijn dus niet alleen cliënten welkom, ook mantelzorgers en vrijwilligers worden van harte uitgenodigd voor een kop koffie, training of een gesprek. Wij geloven dat dit de meest effectieve en efficiënte manier is om onze extramurale cliënten te helpen.

De opening werd druk bezocht door onze eigen cliënten met hun begeleiders, de collega’s van zorgboerderij De Geusjesstee en andere geïnteresseerden. Laura Lugtenburg, kwartiermaker van het Steunpunt in Middelharnis, vertelt: “Het was zo gezellig en druk, gelukkig hielp Jannie mij bij het schenken van koffie en thee. Ik geloof echt in dit project. We zitten nu nog in de opstartfase, maar ik roep iedereen op om eens te komen kijken. Maandag 22 december aanstaande hebben we een kerstactiviteit, waarbij we onder andere windlichten gaan maken. Wanneer extramurale cliënten van Zuidwester interesse hebben om mee te doen, kunnen ze zich bij mij opgeven.”

Het Steunpunt is iedere maandag geopend  van 13.00 uur tot 17.00 uur. In de toekomst worden de openingstijden verruimd. Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben kom dan gerust een keer langs op onderstaand adres of neem contact op met Laura Lugtenburg: l.lugtenburg@zuidwester.org.
 

Zuidwester Steunpunt
Doetinchemsestraat 27
3241 AA Middelharnis