Home Eigenz van start met programma Nu Niet Zwanger

Eigenz van start met programma Nu Niet Zwanger

13/01/2020

Praten over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie is best lastig. Het programma Nu Niet Zwanger helpt daarbij. Eigenz, onderdeel van Zuidwester heeft het convenant Nu Niet Zwanger in Rotterdam ondertekend. “Met dit programma kunnen we het onderwerp bespreekbaar maken en ondersteuning bieden bij het voorkomen van ongewenste zwangerschappen", aldus Saskia Krolis van Eigenz en aandachtsfunctionaris Nu Niet Zwanger.

Nu Niet Zwanger wordt in steeds meer gemeenten uitgerold. Het programma zet zich in om ongeplande en ongewenste zwangerschap te voorkomen en helpt bij het aangaan van een eerlijk gesprek over seksualiteit. “Praten over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie is belangrijk om ongewenst en onbedoeld zwanger worden te kunnen voorkomen”, vertelt Saskia Krolis. Zij is werkzaam bij Eigenz en biedt ondersteuning bij het bespreekbaar maken van seksualiteit.

Financiële ondersteuning
Vanuit het programma zijn er handige hulpmiddelen bedacht, waaronder kaarten met daarop afbeeldingen en voorbeeldvragen. Ook is er een anticonceptiekoffer met vormen van anticonceptie beschikbaar. “Dit maakt de anticonceptiemiddelen niet alleen zichtbaar maar ook tastbaar. We helpen bij het maken van een keuze voor anticonceptie en daarnaast is er ook financiële ondersteuning voor voorbehoedsmiddelen mogelijk vanuit het programma Nu Niet Zwanger.   

Cliënten van Eigenz woonachtig in de gemeente Rotterdam kunnen aanspraak doen op een eventuele vergoeding voor anticonceptie. Algemene informatie over het programma is beschikbaar voor alle cliënten van Eigenz en Zuidwester.

Neem voor meer informatie over het programma Nu Niet Zwanger contact op met Saskia Krolis via de mail.