Home Gehandicaptenzorg Voorne-Putten

Gehandicaptenzorg Voorne-Putten

Ben je op zoek naar een organisatie in de gehandicaptenzorg op Voorne-Putten? Zuidwester is een gehandicaptenzorg organisatie en biedt een breed pakket aan diensten aan op onder andere Voorne-Putten. Voor mensen met een beperking, niet aangeboren hersenletsel of stoornis in het autisme spectrum.  

 

Wat is gehandicaptenzorg? 

Gehandicaptenzorg is de zorg voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. 
  • Bij een lichamelijke beperking gaat het om problemen met bewegen, zien of horen.
  • Mensen met een verstandelijke beperking hebben een ontwikkelingsstoornis. Door een beperkte intelligentie ontwikkelen ze zich anders en langzamer dan anderen. Vaak hebben ze een achterstand in kennis, gedrag en taalontwikkeling. 
Hoeveel zorg iemand met een beperking nodig is afhankelijk van de ernst van de beperking.  
 

Extramurale zorg 

Veel mensen hebben lichte of matige zorg nodig, maar kunnen wel zelfstandig of bij de ouders/verzorgers wonen. Zij krijgen bijvoorbeeld hulp in de huishouding of begeleiding op school of bij het wonen. Dit is 'extramurale zorg'. Eigenz, onderdeel van Zuidwester biedt deze zorg aan op Voorne-Putten, maar daarnaast ook in de Hoeksche-Waard/Rotterdam, op Goeree-Overflakkee, in Zeeland en Brabant.  
 

Intramurale zorg 

Mensen met (zeer) ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen hebben intensieve zorg nodig. Zij wonen vaak bij Zuidwester of een andere organisatie in de gehandicaptenzorg. Dit heet ook wel zorg met verblijf of 'intramurale zorg' (binnen de muren van een instelling). Zuidwester heeft op Voorne-Putten veel verschillende woonmogelijkheden. Zo kun je bij ons wonen in Spijkenisse, Hellevoetsluis en Brielle. Op onze website kun je al onze woningen bekijken. Bekijk hier alle woningen waar je begeleid kunt wonen op Voorne-Putten
 

Dagbesteding en behandeling

Naast extramurale- en intramurale zorg kun je op Voorne-Putten bij Zuidwester ook terecht voor veel verschillende soorten (arbeidsmatige) dagbesteding en behandelingen. 
 
 
Ja
Wij komen graag in
contact met jou
Hoofdlocatie Zuidwester
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis

info@zuidwester.org
0187 - 898888
*Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 18:00.

Postadres Zuidwester
Postbus 16
3240 AA Middelharnis
Wij komen graag in contact met jou