Home Kalveren voor Kinderen en Kansen

Kalveren voor Kinderen en Kansen

20/08/2009

Op dit moment beschilderen kunstenaars in opleiding van Kunstwereld levensgrote kalveren. Deze kunstwerken bevorderen de inzameling van geld voor de Stichting Kinderen en Kansen. Een deel van de opbrengst komt de cliënten van Zuidwester ten goede.

 
 
Stichting Kinderen en Kansen zet zich in voor kinderen die lijden aan het syndroom van Sanfilippo. Dit is een ernstige en uiteindelijk dodelijke stofwisselingsziekte. Kinderen met dit syndroom worden normaal geboren en tijdens de eerste jaren van het leven lijkt het kind helemaal gezond. Hierna valt het op dat kind geen nieuwe woordjes meer bijleert en zich onrustig en druk gaat gedragen. Daarna raakt de peuter of kleuter steeds verder achter, kan niet meekomen op school en kan zich nergens meer op concentreren. Ook het gedrag wordt steeds drukker. Het duurt dan soms nog jaren voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Geleidelijk verliezen kinderen met de ziekte van Sanfilippo steeds meer vaardigheden, waarna er uiteindelijk sprake is van volledige dementie. Ook het lopen, eten en drinken gaat dan steeds slechter en de kinderen worden volledig rolstoel - en verzorgingsafhankelijk. De ziekte verloopt bij sommige kinderen sneller dan bij anderen, maar het uiteindelijke beloop is altijd hetzelfde. Veel kinderen overlijden al tijdens de tienerleeftijd aan de ziekte.
 
Voor meer informatie over deze ziekte en de verkoop van de kalveren kunt u mailen naar info@kinderenenkansen.nl of bellen met Tanya en Michael Mes (0187-493606). Neem ook een kijkje op www.kinderenenkansen.nl.