Home Koninklijke Marine in actie voor dagbesteding Maatwerk: gift van 4.625 euro overhandigd

Koninklijke Marine in actie voor dagbesteding Maatwerk: gift van 4.625 euro overhandigd

10/10/2019

Een grote verrassing voor onze dagbestedingslocatie Maatwerk in Middelharnis. Vorige week maakte de Koninklijke Marine de totale opbrengst van de goede doelenactie bekend. In een jaar tijd werd 4.625 euro ingezameld voor de dagbestedingslocatie in Middelharnis. Het bedrag is grotendeels bestemd voor leuke uitjes met de cliënten.    
 
Dagbesteding Maatwerk werd een jaar geleden, samen met een inloophuis voor ouderen, uitgeroepen tot goede doel van het jaar van het schip Zr.Ms. Evertsen van de Koninklijke Marine. 
“Mijn dochter is werkzaam bij de marine en heeft Maatwerk opgegeven als goed doel. Zij weet dat de cliënten heel graag naar de Efteling willen, maar dat hier geen geld voor is”, vertelt Harm Woldhuis, die als vrijwilliger elke maandag bij Maatwerk te vinden is. “In de afgelopen periode zijn er op de Evertsen allerlei acties geweest om geld in te zamelen. Zo was er een grote prijzenbingo, werd de hut van een officier voor twee nachten verhuurd en was het mogelijk om tegen betaling een taart in het gezicht van een marine-lid te gooien, een ontbijt op bed te bestellen of je schoenen te laten poetsen. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd in de periode dat het schip op missie was en iedereen aan boord heeft hieraan meegedaan.”
 
Houten sleutelhangers en Djenga-spel
Buitenom de acties op het schip heeft Harm zelf ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de goede doelenactie. Hij maakte een speciaal Jenga-spel met op elk houten blokje de naam Evertsen gegraveerd. “Het spel is voor 100 euro verkocht en vervolgens op het schip weer doorverkocht voor 250 euro”, laat Harm vol trots weten. “Daarnaast heb ik samen met de cliënten van Maatwerk sleutelhangers gemaakt, met daarop de naam van het schip en de datum van vertrek en terugkeer van de missie. Deze sleutelhangers heb ik samen met mijn gezin verkocht tijdens de familiedag van de marine in de Efteling en dit bracht 625 euro op.” 
 
Grote verrassing
Vorige week was het dan zover. Vier marine-leden, waaronder de dochter van Harm, kwamen naar Maatwerk om het resultaat van de actie bekend te maken. Tot grote verrassing van alle aanwezigen werd het bedrag van 4.000 euro onthuld. Een bezoek aan de Efteling zit er nu zeker in en het geld dat overblijft is bestemd voor andere leuke uitjes. De 625 euro van de sleutelhangers wordt gebruikt voor de aanschaf van gereedschap en andere benodigde materialen. “Ik had niet kunnen denken dat deze goede doelenactie zo’n succes zou zijn. We zijn er allemaal ontzettend blij mee”, besluit Harm.