Home Lancering Leercentrum Zuidwester

Lancering Leercentrum Zuidwester

Middelharnis - Op donderdag 18 september jl. lanceerde Stichting Zuidwester het nieuwe Leercentrum Zuidwester. De lancering vond plaats in het Albeda Collega in Middelharnis. Het Leercentrum heeft met hen en Zadkine Zuid-Hollandse Eilanden een samenwerking.

Medewerkers en cliënten van Zuidwester kunnen hier terecht met al hun vragen over opleiding, leren en ontwikkelen. Ook mantelzorgers en vrijwilligers kunnen met vragen bij het Leercentrum Zuidwester aankloppen. Ook externe klanten kunnen bij het Leercentrum terecht. Het leercentrum biedt een diversiteit aan opleidingen: van vakopleiding tot cursus, van inhoudelijke leergang tot workshop. Het Leercentrum speelt hiermee in op de ontwikkelingen in de langdurige zorg en levert een bijdrage aan het vergroten en behouden van professionaliteit en deskundigheid.

Hans Waardenburg, voorzitter Raad van Bestuur, vertelde in zijn korte toespraak hoe trots Zuidwester is. "Een jaar geleden werd een projectgroep opgericht, omdat een aantal mensen vonden dat het Leercentrum Zuidwester zoveel meer kon bieden, dan het op dat moment deed. Ontzettend bedankt voor al jullie werk!"

De openingshandeling werd verricht door wethouder De Jong van de gemeente Goeree-Overflakkee, Kevin de Milde, Ervaringsdeskundige bij Zuidwester, Carlijn Felsbourg, medewerker bij Zuidwester en een vrijwilliger van Zuidwester. Onder tromgeroffel van een cliënt, drukten zij allen op de rode knop: de website van het Leercentrum is live!
Onder het genot van een hapje en een drankje konden mensen op de foto voor een 'greenscreen' met allerlei attributen. Vervolgens werd de foto afgedrukt met een bijzondere achtergrond en kon iedereen de foto meenemen naar huis.

Ook zo benieuwd naar de website? Klik dan hier.