Home Leercentrum Beroepsopleidingen Baangarantie en doorgroeimogelijkheden

Baangarantie en doorgroeimogelijkheden

Zuidwester biedt jou, na het succesvol afronden van de interne opleiding Maatschappelijke Zorg, baangarantie. Dat wil zeggen dat je na het behalen van je diploma aan de slag kunt op één van de locaties van Zuidwester. Een half jaar voor je diplomering, kun je solliciteren op functies die vrijkomen binnen alle regio’s van Zuidwester.

  • Wanneer je je opleiding Maatschappelijke Zorg hebt afgerond op niveau 3, kun je bij Zuidwester solliciteren op de functies van Ondersteunend Woonbegeleider of Ondersteunend Begeleider Dagbesteding.
  • Met niveau 4 kun je daarnaast ook solliciteren op de functies Woonbegeleider of Begeleider Dagbesteding.

Doorgroeien
Ook na het afronden van je BBL-traject zijn er nog verschillende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en steeds beter te worden in je vak. Aan de hand van leertrajecten van het Leercentrum kun je je bijvoorbeeld verder verdiepen in de verschillende ondersteuningslijnen of in specifieke onderwerpen.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan om een HBO traject te volgen, zodat je binnen Zuidwester door kunt groeien naar andere functies.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers steeds weer hun competenties uitbreiden. Met de juiste kennis, vaardigheden, houding en praktijkervaring kun jij uiteindelijk doen wat het beste is voor jouw cliënten, zodat zij een waardevol leven en zinvol werk hebben.