Home Leercentrum Intervisie

Intervisie

Intervisie kan veel inzichten opleveren over jezelf, jouw team of de aanpak van een bepaalde situatie. Tijdens deze leeractiviteit reikt de intervisiebegeleider je daarom een intervisiemethode aan waarmee je aan de slag gaat. Samen met je team pas je de methode toe op een praktijksituatie. Door middel van intervisie kom je samen tot ideeën en oplossingen. Ondertussen leer je ook hoe je effectief intervisie kunt toepassen als team.

Je kunt intervisie ook inzetten om je samen met je team verder te ontwikkelen. Aan de hand van vragen aan elkaar leer je meer over jezelf en je collega’s. Hierdoor werk je aan meer zelfverantwoordelijkheid.  

Je kunt de leeractiviteit ook als individu volgen. De inhoud van de leeractiviteit is dan themagericht, bijvoorbeeld gericht op een ondersteuningslijn. 

Bedoeling (of waarom?) 

Intervisie is een manier om casuïstiek of een probleem uit de eigen werksituatie vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Door op deze manier samen met je collega’s problemen aan te pakken, ontwikkelen jij en je team meer zelfverantwoordelijkheid.   

Verbinding 

De leeractiviteit intervisie valt onder de leerlijn Zelfverantwoordelijk team. 

Beginsituatie 

Deze leeractiviteit is vooral handig voor teams die hun professionaliteit en manier van communiceren verder willen ontwikkelen en daarmee de kwaliteit van het werk willen verbeteren.
Intervisie is geschikt voor medewerkers die in de praktijk te maken krijgen met situaties waar geen standaardoplossingen voor zijn.

Je kunt je ook als individu inschrijven voor deze leeractiviteit.  

Leerdoelen (of resultaat) 

Aan het einde van deze leeractiviteit heb je het volgende bereikt:

  • Je wordt je bewust van jouw manier van denken en handelen door op een constructieve en gestructureerde manier te rade te gaan bij collega’s.
  • Je hebt, geïnspireerd door de vragen van collega’s, oplossingen en ideeën waarmee je aan de slag kunt in de praktijk. 
  • Je maakt je een intervisiemethode en reflectievaarigheden eigen die je kunt blijven toepassen in de praktijk. 

 

Praktisch 

Locatie

De leeractiviteit wordt gegeven bij jouw team op locatie.

Wanneer je de leeractiviteit volgt als individu, volg je de activiteit op een leerlocatie. 

 

Tijdsduur en kosten 

Deze leeractiviteit bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur. 

De kosten voor de leeractiviteit vind je in de prijslijst. 

Bent u een externe klant? Neem dan contact leercentrum@zuidwester.org op met het Leercentrum voor meer informatie over de kosten van deze leeractiviteit.