Home Leercentrum Inwerkprogramma- dialoogsessie

Inwerkprogramma- dialoogsessie

In de dialoogsessie staat het ontmoeten van de nieuwe medewerkers, regiomanagers en ondersteunende dienst centraal. Je deelt jouw ervaringen over de sollicitatieprocedure en de eerste weken bij Zuidwester. Je maakt kennis met Zuidwester als organisatie; de omvang, missie/visie, kernwaarden en de meerjarenstrategie: Koersvast Samenwerken.

Bedoeling (of waarom?) 

We willen graag een warm welkom en goede start voor onze nieuwe medewerkers. We ontvangen je graag gastvrij en willen samen in dialoog om met en van elkaar te leren. Door de stappen van het inwerkprogramma te volgen zorg je ervoor dat je belangrijke informatie krijgt en Zuidwester helpt om lerend te verbeteren van jouw ervaringen.  

Verbinding 

Deze leeractiviteit is een onderdeel van het inwerkprogramma van Zuidwester. Je hebt een ansichtkaart ontvangen met de gegevens van jouw buddy en een filmpje om jou welkom te heten bij Zuidwester. Het inwerkprogramma bestaat verder uit een inwerkperiode waarin je met jouw buddy, je collega’s en de inwerkmap op een passende manier aan de slag gaat in jouw inwerkperiode. 

Beginsituatie 

Deze leeractiviteit is geschikt voor alle nieuwe medewerkers van Zuidwester, Of je nu werkt op een woning, dagbesteding, nachtzorg of dat je een medewerker bent van de ondersteunende dienst of het Expertise Centrum Zuidwester (ECZ). Je bent een nieuwe medewerker als je 1 tot 6 maanden bij Zuidwester werkt. 

Leerdoelen (of resultaat) 

Na de deze leeractiviteit heb je het volgende geleerd:

  • Je hebt kennis gemaakt met andere nieuwe medewerkers
  • Je hebt kennis gemaakt met de visie en de missie van Zuidwester
  • Je hebt je ervaringen rond de werving, selectie en het inwerken gedeeld met anderen
  • Je begrijpt het belang van het delen van ervaringen om lerend te verbeteren 
  • Je vertaalt de kernwaarden van Zuidwester naar concreet gedrag in de praktijk
  • Je weet waar de verschillende tools van het inwerkprogramma te vinden zijn 
Praktisch 

Locatie

Deze leeractiviteit vindt iedere twee maanden digitaal plaats. Het is belangrijk om individueel aan te sluiten op een computer of laptop. Inschrijven kan via het Leerplein.

Kosten en tijdsduur

Deze leeractiviteit duurt drie uur. De kosten zijn terug te vinden in de prijslijst van het Leercentrum.