Home Leercentrum Krachtige driehoek creëren-driehoekskunde

Krachtige driehoek creëren-driehoekskunde

Krachtige driehoeken zijn de basis van goede zorg. Tijdens deze leeractiviteit brengt de driehoeksambassadeur je daarom de basiskennis voor een sterke driehoek bij. Je leert de theorie achter de principes en motto’s van de driehoek. Je leert welke processen er spelen in de driehoek en je leert wat jouw rol is in de driehoek.Daarnaast breng je als team een praktijksituatie in. Samen met de driehoeksambassadeur kijk je hoe je driehoekskunde kunt toepassen op deze situatie.

Je kunt de leeractiviteit volgen met je team, maar ook als individu. 

Bedoeling (of waarom?) 

Iedereen praat over de driehoek als basis van de zorg, het staat immers in de visie van Zuidwester. Maar wat houdt dat in? Hoe werk je echt samen in de driehoek van cliënt, verwant, en begeleider? En hoe kun je meer halen uit de samenwerking?

Verbinding 

Deze leeractiviteit kan ingezet worden bij alle doelgroepen. Doordat de inhoud aansluit bij de praktijksituaties zal deze leeractiviteit bij elk team of situatie anders vormgegeven worden.

Beginsituatie 

Deze leeractiviteit is geschikt voor alle medewerkers van Zuidwester.

Leerdoelen (of resultaat) 

Aan het einde van deze leeractiviteit heb je het volgende geleerd:

  • Je kent de basis van driehoekskunde: drie basisprincipes en vijf motto’s.
  • Je begrijpt dat het werken vanuit de basisprincipes en motto’s een bijdrage levert aan krachtige driehoeken.
  • Je weet hoe je driehoekskunde moet toepassen in de praktijk. 
Praktisch 

Locatie
De leeractiviteit wordt gegeven bij jouw team op locatie.
Wanneer je de leeractiviteit volgt als individu, volg je de activiteit op een leerlocatie. 
De leeractiviteit is ook online te volgen. 

Tijdsduur en kosten 
De duur van deze leeractiviteit is afhankelijk van de vraag van het team of de individuele professional. Een bijeenkomst kan variëren van 1 tot 3 uur per keer.

Op basis van de leervraag zal een expert Leren & Ontwikkelen een maatwerkgesprek hebben met het team/individu. De uitkomst daarvan wordt uitgewerkt in een voorstel voor de inhoud, kosten en uren. 

Bent u een externe klant? Neem dan contact leercentrum@zuidwester.org op met het Leercentrum voor meer informatie over de kosten van deze leeractiviteit.