Home Leercentrum Leertraject AF Triasweb

Leertraject AF Triasweb

Leer hoe je als aandachtsfunctionaris Triasweb jouw team kunt ondersteunen bij het leren van Trias-meldingen.

Dit leertraject bestaat uit vier bijeenkomsten.

 • In de eerste bijeenkomst staat werken met de methodiek, het systeem en het analyseren van de teamrapportages centraal. Ook besteden we aandacht aan het bespreken van meldingen in het team. Hierbij komen onderwerpen aan bod als teampatronen, verwachtingen en jouw rol als aandachtsfunctionaris.
 • In de tweede bijeenkomst leggen we de focus op lerend verbeteren. Hoe doe je dit met je team, maar ook met andere aandachtsfunctionarissen?
 • De derde bijeenkomst laat speerpunten van Triasweb zien die die aandacht behoeven van het team.
 • De vierde en laatste bijeenkomst is een intervisie gericht op het leren van praktijkervaringen op basis van je eigen leervraag. 

Tijdens de eerste en tweede bijeenkomst raden we je aan een laptop mee te nemen om te werken met Triasweb en voor het maken van een teamrapportage/-analyse.  

 

Bedoeling (of waarom?) 

In het kader van zelfverantwoordelijkheid is in 2018 afgesproken dat meldingen van Triasweb in je team besproken moeten worden. Op die manier kunnen we leren van situaties uit de praktijk, ofwel: lerend verbeteren. Als aandachtsfunctionaris heb je in het team aandacht voor dit proces. Je moet ook kunnen inschatten wanneer je een melding en het proces erna als team zelf kunt oppakken en wanneer extra ondersteuning van bijvoorbeeld de manager of behandelaren nodig is.   

Verbinding 

Deze leeractiviteit valt onder de leerlijn Zelfverantwoordelijk team. Het lerend verbeteren kan in het team plaatsvinden, maar ook in aanwezigheid van zorgmanager, gedragsdeskundige, coach (ondersteuningsdriehoek) of een andere discipline. 

Beginsituatie 

Dit leertraject is geschikt voor aandachtsfunctionarissen Triasweb. De aandachtsfunctionaris moet toegang hebben tot Triasweb, gericht op teamrapportages.  

Leerdoelen (of resultaat) 

Aan het einde van dit leertraject heb je het volgende geleerd: 

 • Je weet hoe je als aandachtsfunctionaris moet werken volgens de afspraken van het beleid Triasweb. 
 • Je weet wat je rol is als aandachtsfunctionaris.
 • Je kent de werkwijze en het proces van het systeem Triasweb.  
 • Je weet hoe je een teamrapportage kunt lezen en analyseren. 
 • Je kunt inzichtelijk maken hoe je de teamrapportage en analyse bespreekt in het team. 
 • Je weet hoe je je team kunt ondersteunen bij het werken volgens het beleid Triasweb. 
 • Je weet hoe je met de andere aandachtsfunctionarissen, maar ook met je eigen team, blijvend lerend kunt verbeteren.   
Praktisch 

Locatie

Dit leertraject wordt op een leerlocatie gegeven of online via Zoom. 

Tijdsduur en kosten
Dit leertraject bestaat uit vier bijeenkomsten. Dag 1 duurt 6 uur. Dag 2, 3 en 4 duren allen 3 uur. De kosten voor dit leertraject vind je in de prijslijst. 

Bent u een externe klant? Neem dan contact leercentrum@zuidwester.org op met het Leercentrum voor meer informatie over de kosten van deze leeractiviteit.