Home Lions club overhandigt cheque t.w.v. €2.500,- aan Zuidwester

Lions club overhandigt cheque t.w.v. €2.500,- aan Zuidwester

13/09/2019

Op woensdagavond 11 september overhandigde David Jaap Goekoop, president van de Lions Club Goeree-Overflakkee , een cheque ter waarde van €2.500,- aan Esther Bogerman, medewerker van dagbestedingslocatie Sfeer en Meer van Zuidwester. Het geld is bedoeld voor een belevingstafel die ze aan willen schaffen voor de cliënten van deze dagbestedingslocatie.

David Jaap: “We hebben het geld ingezameld met een badeendenrace die we op 15 juni organiseerden tijdens de Goereese Portdagen. De Lions organiseerden dit evenement, maar Zuidwester, met name de medewerkers en cliënten van dagbesteding Sfeer & Meer, hebben de lootjes verkocht. Zij verdienen dus net zoveel, of eigenlijk nog meer eer voor deze mooie actie.”

1.000 loten verkocht
Esther: “Samen met cliënten hebben we ongeveer 1.000 loten verkocht. Ook hebben we allerlei producten geknutseld om vervolgens weer te verkopen, denk aan houten badeendjes, kaarten, kado-tassen en sleutelhangers. Hierdoor is het erg gaan ‘leven’ onder onze cliënten, wat veel plezier en positieve energie opleverde. Namens alle cliënten en medewerkers van Sfeer en Meer wil ik de Lions enorm bedanken voor deze kans. We hebben veel plezier beleefd aan deze actie. De Portdag in Goedereede was er ook één om niet te vergeten. We voelden ons enorm welkom en het was een hele leuke ervaring.”

Belevenistafel
De belevenistafel is moderne technologie in een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die flexibel inzetbaar is in de verschillende ruimtes. Het blad van de tafel is een touchscreen, je kunt er met meerdere personen omheen zitten. “Wij hebben al een tijdje de wens om een belevenistafel aan te schaffen”, vertelt Esther. “Zo kunnen onze cliënten kennismaken met materiaal van deze tijd en samen leren en spelen. Al eerder mochten we zo’n tafel een dag uittesten en met succes! We zagen bij veel cliënten positieve reacties. Ze gaan op ontdekkingstocht waardoor hun belevingswereld vergroot wordt. We hebben nog niet voldoende geld om er één aan te schaffen, maar dankzij de badeendenrace van de Lions club GO zijn we al een eind op weg.”

Jaarlijkse voetbalwedstrijd Lions vs Hernesse Tigers
Dit officiële en feestelijke gebeuren werd afgesloten met een voetbalwedstrijd. Al drie jaar op rij spelen de fanatieke ‘Hernesse Tigers’ en een selectie van de Lions, in september een voetbalwedstrijd in het Cruyff court op het terrein Hernesseroord. Ondanks het slechte weer versloegen de Hernesse Tigers de Lions met 7 - 5.