Home Muurschilderingen zorgen voor een ware belevenis bij cliënten van Zuidwester

Muurschilderingen zorgen voor een ware belevenis bij cliënten van Zuidwester

25/07/2019

Op de Zuidwester dagbestedingslocatie Want A op Hernesseroord in Middelharnis zijn muurschilderingen gemaakt van graffiti door kunstenaar Ruud Kooger. De schilderingen zijn gemaakt om de ziekenhuis-achtige sfeer die in de gangen heerste weg te halen. Het resultaat is werkelijk schitterend. De cliënten waarderen het enorm. Het is nu een ware belevenis om door de gangen te gaan.

Colinda de Blok, ondersteunend medewerker dagbesteding, en haar collega’s hadden al langer de wens om de gangen van de dagbestedingslocatie te transformeren. “Want A is een dagbestedingslocatie voor ongeveer vijftig cliënten met een beperking”, vertelt Colinda. "Het zijn veelal wat ouder wordende cliënten. Zij brengen veel tijd door op onze dagbesteding. Wij vinden het daarom belangrijk dat alle ruimtes op onze locatie een goede sfeer heeft. De gangen waren nog erg klinisch, dat moest veranderen!”

Buitenleven naar binnen halen
Mede dankzij de sponsoring van de Vrienden van Zuidwester was het voor het team van Want A mogelijk om Ruud Kooger van Kooger Kunst in te schakelen. Met hem bedacht het team het thema ‘Vogels’. Dit met het idee om het buitenleven wat meer naar binnen te halen.

Meerwaarde voor onze locatie
Colinda: “Ruud is totaal drie dagen bezig geweest om de muurschilderingen met graffiti te maken. De cliënten reageren allemaal heel positief. Sommige herkennen de vogels en vertellen er iets over, andere kijken er gewoon naar en laten merken dat ze het wel kunnen waarderen. Het is zeker een meerwaarde voor onze locatie. Het is nu echt een belevenis om bij ons door de gang te gaan!”