Home Nieuw burgerinitiatief voor moeders met verstandelijke beperking

Nieuw burgerinitiatief voor moeders met verstandelijke beperking

20/06/2019

In Oud-Beijerland is het nieuwe burgerinitiatief Villa Kima van start gegaan. Inmiddels zijn er twee bijeenkomsten geweest in ‘De Gravin’. Hier komen moeders met een verstandelijke beperking bijeen om te praten over opvoeding. “Alle moeders die tips willen krijgen of gewoon gezellig willen kletsen over het ouderschap zijn van harte welkom”, aldus initiatiefneemster Esther.     
 
Villa Kima is bedacht door Esther (44) uit Oud-Beijerland. Zij heeft een licht verstandelijke beperking en een dochter van 11 jaar. Samen met haar persoonlijk begeleider Sterre de Ruiter van Eigenz, onderdeel van Zuidwester klopte Esther aan bij Welzijn Hoeksche Waard en kwam Villa Kima tot stand. Nu vindt er elke eerste maandag van de maand een bijeenkomst voor moeders met een verstandelijke beperking plaats, in het restaurantgedeelte van De Gravin aan het Koninginneplein in Oud-Beijerland. Daarbij zijn ook twee coaches aanwezig, gespecialiseerd in pedagogiek en groepsdynamiek. “De bijeenkomsten zijn bedoeld om ervaringen en tips uit te wisselen rondom de opvoeding van kinderen. Je hoeft geen probleem of vraag te hebben om je aan te sluiten bij Villa Kima. Het is gewoon gezellig om andere moeders te ontmoeten en samen te praten over het ouderschap”, aldus Esther.
 
Ongedwongen met elkaar in gesprek
De bijeenkomsten werden al bezocht door diverse moeders uit de regio. Esther hoopt dat er in de komende maanden nog meer mensen naar Villa Kima komen. “Ik denk dat sommige moeders de drempel te hoog vinden, maar dat is helemaal niet nodig. Je zit nergens aan vast en je bepaalt zelf wat je vertelt of waar je advies over zou willen.” Sterre voegt eraan toe dat Vila Kima vooral gericht is op het contact en de verbondenheid met andere moeders met een verstandelijke beperking. “De groep staat echt op zichzelf. Er wordt vanuit andere organisaties of instanties niet meegeluisterd. Alleen als er behoefte is aan professionele hulp kan er een beroep worden gedaan op de aanwezige coaches.”   
 
De volgende bijeenkomst staat gepland op 1 juli. Alle moeders met een verstandelijke beperking uit de Hoeksche Waard zijn welkom. Woon je in Rotterdam-Zuid en wil je graag eens langskomen? Dat is geen probleem. Ook voor vervoer en oppas op de locatie kan gezorgd worden. Om je aan te melden of meer te horen over Villa Kima kun je contact opnemen met Marianne Groothand van Welzijn Hoeksche Waard via 088-7308900 of m.groothand@welzijnhoekschewaard.nl
 
Foto: Esther (gele trui) in gesprek met haar persoonlijk begeleider Sterre