Home Nieuwe dagbesteding Breda

Nieuwe dagbesteding Breda

Vanaf dinsdag 13 februari starten we met nieuwe dagbesteding in de wijk Princenhage te Breda. We gaan hiertoe samenwerken met Thebe. Deze Brabantse zorgorganisatie heeft een nieuw restaurant geopend voor hun bewoners en eenieder die wil genieten van hapje en een drankje. Het restaurant heet Gasterij D’n Heerlijckheid en ligt op het terrein van Thebe in de Luciastraat.

“Een mooie kans voor onze cliënten!” aldus regiomanager Jeanette Jongsma. “Zo vergroten we de mogelijkheden voor dagbesteding, en kunnen zij in deze regio nu ook iets met de horeca doen.” “De cliënten van Zuidwester kunnen bij ons terecht voor bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden, ontvangen van mensen, bereiden en uitserveren van maaltijden.” vertelt coördinator voeding en gastvrijheid Marco van Nispen van Thebe. “Wellicht komen daar in de toekomst ook bezorgactiviteiten en tuinonderhoud bij.”

Thebe levert wijkverpleging, specialistische zorg, thuisbegeleiding en dagbesteding in 22 gemeenten in West- en Midden-Brabant. “Eind november openden we Gasterij D’n Heerlijkheid.” vertelt Marco. “We bieden onze gasten een kleine kaart met bijvoorbeeld een broodje of een uitsmijter. Ook kan men bij ons terecht voor lunch en diner. Iedere dag bieden we menu’s met verschillende keuzes. Tenslotte is er een take away mogelijkheid voor de kleine kaart en de warme gerechten. Hier wordt redelijk veel gebruik van gemaakt, door bewoners, maar ook door mensen uit de wijk.”

Cliënten van Zuidwester gaan op dinsdag 13 februari van start. “Eerst met twee tegelijk, maar er is uiteindelijk voor maximaal acht personen plaats.” zegt Marco. “We kijken uit naar een mooie samenwerking!” besluit Jeanette.