Margaret

"Zuidwester heeft mijn hart gestolen"
Locatie 
Spijkenisse
Type ervaringsverhaal 
Wonen

Margaret

Ze vond zichzelf geen zorgtype en solliciteerde zeven jaar geleden bij Zuidwester voor een baan op kantoor. Maar Margaret de Geus werkt nu als medewerker wonen in Middelharnis, want de cliënten en de organisatie hebben haar hart gestolen.

“Ik ging in 2011 bij Zuidwester aan de slag als assistent gedragsdeskundige voor de afstudeerstage van mijn studie Maatschappelijke Dienstverlening”, vertelt Margaret. “In die functie heb ik ook een jaar gewerkt en daarna ben ik in een groep ‘gerold’. Op de woning begeleiden we zes bewoners – allemaal jongeren met sociale gedragsproblematiek en verstandelijke beperkingen. Het is een pittige groep, dat maakt het heel intensief. Ik vind ons team erg vooruitstrevend en veerkrachtig: we staan voor elkaar klaar, zetten de schouders eronder en durven ook kritisch te zijn. Met elkaar creëren we een sfeer waarin iedereen zich welkom voelt.”

Het valt Margaret op hoeveel kansen ze krijgt bij Zuidwester. “Door de nieuwe ontwikkelingen die Zuidwester maakt, staan de medewerkers meer centraal; er wordt uitgegaan van jouw kwaliteiten. Daardoor voel je je echt gewaardeerd. Ook wordt je expertise gevraagd en krijg je steeds meer inspraak. Doordat je in een zelforganiserend team werkt, heb je inzage in de financiën van de woning en kun je over zaken meebeslissen. Heel positief. Ik wil mezelf vooral blijven ontwikkelen. Zo ga ik een post-hbo-opleiding doen en hoop ik ooit door te groeien naar een managementfunctie.”

Margaret werkt inmiddels als medewerker wonen op een woning in Spijkenisse en blijft zichzelf dus ontwikkelen binnen Zuidwester. 

Nee

Ga naar vacatures