Home Officiële opening natuurspeeltuin de Blije wei op Hernesseroord

Officiële opening natuurspeeltuin de Blije wei op Hernesseroord

20/09/2019

Het was een gezellige drukke bende. Er werd gespeeld, geschminkt en er was een ballonnenkunstenaar die de mooiste creaties maakte. Woensdag 18 september was het feest in de nieuwe natuurspeeltuin op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. De speeltuin werd op die dag officieel geopend door kinderen samen met wethouder Bruggeman. Ook werd de nieuwe naam van de kinderboerderij en de speeltuin onthuld: De Blije wei.

Een ontmoetingsplek voor iedereen
De natuurspeeltuin is gerealiseerd door Stichting Kinderboerderij Hernesseroord. Mark-Jan Koldijk, voorzitter Stichting Kinderboerderij Hernesseroord vertelde in zijn speech: “In 2016 is ons plan voor een recreatieterrein op Hernesseroord echt concreet geworden. Het wordt een plek waar bos, duin, strand, zee en alle faciliteiten voor verschillende doelgroepen van diverse leeftijden samenkomen. Het plan bestaat uit meerdere fasen. Fase één is de speeltuin die nu gereed is. Het is een speeltuin waar iedereen, met en zonder beperking, welkom is. Een ontmoetingsplek van, voor en door de gemeenschap. Het mooie is dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er zinvol werk kunnen verrichten. Namens het bestuur wens ik iedereen heel veel speelplezier!”

Nog nooit zo’n leuke als deze
Suzanne van Ginneken heeft de speeltuin ontworpen en gaf de genodigden een korte rondleiding. “Ik heb al veel natuurspeeltuinen mogen ontwerpen, maar nog nooit zo’n leuke als deze. Ik was blij dat ik hiervoor werd gevraagd. Het was een mooie kans om natuur, spelen en vooral het samen spelen te combineren in één speeltuin. Het zee-thema vond ik op deze locatie heel toepasselijk. Het is leuk en goed om te zien dat de speeltuin drukbezocht wordt. Kinderen spelen tegenwoordig veel te weinig buiten, terwijl dit juist zo belangrijk is.”

Nieuwe naam: Blije wei
Regiomanager van Zuidwester Bianca Hoitzing onthulde samen met Jan van der Meulen, bewoner bij Zuidwester en voorzitter van de Bewonersraad de nieuwe naam van de speeltuin en de kinderboerderij: Blije wei. Bianca: “We zijn hier vandaag voor iets wat vooral gaat over Samen en Gastvrij, twee kernwaarden van Zuidwester. Dat geldt natuurlijk voor onze bewoners, maar we willen ook heel graag de verbinding leggen met iedereen op het eiland van Goeree-Overflakkee en zeker ook daarbuiten. Iedereen is hier van harte welkom.”

Daar worden we blij van!
Samen met veel kinderen en een enorme schaar knipte wethouder Bruggeman het lint door bij de ingang van de speeltuin. Bruggeman: “Ik wil jullie van harte feliciteren met de Blije wei, daar worden we allemaal blij van! Het is goed om te zien dat veel maatschappelijke organisaties hier een bijdrage aan geleverd hebben. Geweldig dat we dat op Flakkee met elkaar voor elkaar kunnen krijgen. We hebben het vaak over een inclusieve samenleving, waarin we met elkaar met of zonder beperking, samenleven. Maar hoe pak je dit in de praktijk aan? Dit is een prachtig voorbeeld van hoe het ook kan. Ik hoop dat we hier met elkaar heel veel plezier gaan beleven.” Na afloop kon de wethouder het niet laten om ook een keer van de grote glijbaan te gaan.