Home Officiële opening woonhuis Zwanenhoeve

Officiële opening woonhuis Zwanenhoeve

Zevenbergen - Op woensdag 22 april jl. stonden Stichting Zuidwester en haar genodigden feestelijk stil bij de officiële opening van het woonhuis. Het nieuwe woonhuis biedt plaats aan zes afzonderlijke appartementen en een gezamenlijke keuken voor de cliënten van Zuidwester. Jelle, Christiaan, Tim en Kevin zijn in februari 2015 verhuisd naar het woonhuis.

Toespraken
Leen van Westen, regiodirecteur van Stichting Zuidwester, heette alle genodigden van harte welkom en bedankte de Brabantse Waard voor de samenwerking. “Het is al even geleden dat er plannen gemaakt werden voor dit woonhuis. Op 1 september vorig jaar stonden we hier met elkaar om het hoogste punt van de bouw feestelijk met elkaar te vieren. Nu staan we hier met bewoners Jelle, Christiaan, Tim en Kevin. Ik hoop dat het woonhuis jullie thuis is geworden.”

Yanick van Gastel, teamleider wonen bij Stichting Zuidwester, sprak de bewoners persoonlijk toe. De jongens hadden haar gevraagd of zij dat wilde doen en daar zij Yanick geen nee tegen. “In de gesprekken die we met elkaar hebben gehad, kwam duidelijk naar voren wat wat jullie belangrijk vinden om goed te kunnen wonen, waaronder gezelligheid met elkaar. Ik wens jullie nog veel woonplezier toe in jullie mooie woonhuis hier op de Zwanenhoeve!”

Karin van Spijk, Brabantse Waard, overhandigde namens de coöperatie een cadeau aan de bewoners. “Ik weet uit ervaring dat de bouw van het woonhuis veel voeten in de aarde heeft gehad. Vier jaar geleden toen ik begon bij de Brabantse Waard stond dit al prominent op de agenda en zou het binnen twee jaar klaar zijn. Inmiddels zijn we vier jaar verder en is het een resultaat om trots op te zijn. Ik vind het leuk om te zien wie de bewoners zijn van het huis. Wij als Brabantse Waard overhandigen jullie graag een cadeau.” Het is een prachtige tekening dat in het teken staat van de Zwanenhoeve en het woonhuis.

Officiële handeling
De officiële handeling werd gemarkeerd door het knippen van het lint door Cees Kooijmans. Leen van Westen sprak Cees en zijn vrouw Ineke toe. Jaren geleden hebben zij de Zwanenhoeve opgezet en gewoond in het voormalige woonhuis. “Ik heb vernomen dat je onlangs met pensioen bent gegaan, maar nog altijd verbonden bent aan de Zwanenhoeve doormiddel van vrijwilligerswerk. Daar zijn we je dankbaar voor. De cliënten dragen jou en Ineke een warm hart toe en willen graag dat jij de woning officieel met hen opent.” Na afloop van de officiële handeling konden de genodigden in de zorgboerderij een hapje en een drankje nuttigen. Ook gaven de bewoners de genodigden een rondleiding in hun woonhuis.


Bewoners Jelle, Christiaan, Tim en Kevin met Cees Kooijmans