Home Opening dagbesteding D'n Heerlijckheid

Opening dagbesteding D'n Heerlijckheid

16/10/2018

Er wordt al een aantal maanden met veel plezier gewerkt. En nu is het officieel geopend: de nieuwe dagbesteding van Zuidwester, in de wijk Princenhage te Breda. Gasterij d’n Heerlijckheid is de naam van het restaurant dat de Brabantse zorgorganisatie Thebe heeft op hun terrein aan de Luciastraat. Dit is bestemd voor hun bewoners en eenieder die wil genieten van een hapje en een drankje. Sinds februari zijn cliënten van Zuidwester actief met bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden, ontvangen van mensen, bereiden en uitserveren van maaltijden. Wethouder Miriam Haagh verrichtte de openingshandeling op donderdag 4 oktober.

“Eén en één is drie!” aldus de Bredase wethouder van onder andere gezondheid en zorg. “Enerzijds heb je de oudere cliënten van Thebe, anderzijds de jongere cliënten van Zuidwester. Ze komen samen in D’n Heerlijckheid en je ziet mooie dingen gebeuren. De cliënten ontpoppen zich tot ervaren horecamedewerkers en zijn met hun talenten de oudere bewoners van het complex van dienst. Altijd met een lach op hun gezicht!” Na deze woorden opende Haagh de locatie samen met enkele Zuidwester-cliënten door het afschieten van confetti-shooters.

Retetrots
“Mensen zijn niet in hokjes te stoppen.” zegt locatiemanager Lydia Verheijen van Thebe. “In D’n Heerlijckheid doen we het samen, ongeacht leeftijd of wat je wel of niet kunt. Ik ben er retetrots op wat we hier laten zien!” Regiomanager Jeanette Jongsma van Zuidwester vult aan: “Onze organisatie heeft zinvol werk hoog in het vaandel staan. Dat is hier ook zeker aan de orde. Onze cliënten werken hier graag.” Met bloemen en enkele attenties zette Jongsma de cliënten en hun begeleiders in het zonnetje. Een optreden van zanger Hugo Franks maakte het feest compleet. Dit optreden is mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Zuidwester.

D’n Heerlijckheid
Thebe levert wijkverpleging, specialistische zorg, thuisbegeleiding en dagbesteding in 22 gemeenten in West- en Midden-Brabant. Gasterij D’n Heerlijkheid is sinds november 2017 open. Gasten kunnen er terecht voor een kleine kaart met bijvoorbeeld een broodje of een uitsmijter. Ook serveert men lunch en diner. Tenslotte is er een take away mogelijkheid voor de kleine kaart en de warme gerechten. “Onze cliënten zijn in februari van start gegaan. Eerst met twee. Inmiddels werken er negen. We kijken uit naar een mooie en lange samenwerking met Thebe!” besluit Jongsma.