Home Operatie verhuizing 48 cliënten geslaagd!

Operatie verhuizing 48 cliënten geslaagd!

Vandaag, 14 februari 2018, was de verhuizing van 48 cliënten en hun inboedel naar de nieuwe Oosterschelde woningen op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Een enorme klus, maar het is gelukt. Alle 48 cliënten wonen vanaf nu in hun splinternieuwe woning.

Om 8.15 uur meldden ze zich al: 28 verhuizers, 6 verhuiswagens en in totaal 250 meubelhondjes. Het ging om een afstand van bijna niks, maar 48 cliënten verhuizen is toch echt een hele operatie. Naast de nieuwe meubels die al in de woningen stonden, hebben sommige cliënten hun inventaris flink uitgebreid. “Kijk eens naar mijn nieuwe bank, zelf uitgekozen! En ik heb ook een nieuwe TV! Ja, voor gespaard he?!” vertelde een bewoner vol trots.

De verhuizing werd in fasen uitgevoerd. In de middag was er echt volop beweging in en om de nieuwbouwwoningen. Feitelijk was het driehoekskunde voor gevorderden. We hebben elkaar ook veel beter en op een andere manier leren kennen, want zeg nou zelf: hoe leer je elkaar beter kennen dan middels het in elkaar zetten van een tafel of kastje van een Zweedse meubelfabrikant? Mooi om te zien dat zoveel medewerkers zich hebben ingezet en dat er ook een aantal ouders/verwanten aanwezig waren. Een aantal cliënten heeft zelf geholpen met sjouwen en opruimen. Voor anderen bleef de dagbesteding langer open, zodat ze in een wat rustigere omgeving in hun nieuwe thuis zouden komen.

Natuurlijk loopt niet alles vlekkeloos en moet iedereen in de komende weken/maanden zijn of haar draai nog gaan vinden in de nieuwe woning of op de nieuwe werkplek. Maar de verhuisoperatie van vandaag is geslaagd! Volgende week, 20 februari, volgt de feestelijke officiële opening van de Oosterschelde woningen.