Home Overhandiging dichtbundel aan Vaste Kamercommissie VWS

Overhandiging dichtbundel aan Vaste Kamercommissie VWS

24/02/2015

De dichtbundel, Dag taart op de tafel, waarin ook gedichten van Omar Nouhaili en Caroline Eijke van Atelier de Kwast te Spijkenisse zijn opgenomen, is op dinsdag 3 februari aangeboden aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Helma Lodders.

De cliënten van Atelier de Kwast mochten het Binnenhof en de de Ridderzaal bekijken. Vervolgens werd de delegatie van Atelier de Kwast ontvangen in het Tweede Kamer gebouw, door Tine Veldhuizen van Special Arts. Na de strenge beveiliging, paspoortcontrole en het opplakken van bezoekerspasjes werden de cliënten toegelaten tot de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw.

Daar hebben de dichters van Atelier de Kwast samen met Jessica Magnin van Atelier De Wijde Doelen uit Utrecht, dichtbundels uitgereikt aan de aanwezige Kamerleden. Aansluitend ging de delegatie naar het Mondelinge Vragenuurtje van de Tweede Kamer waar Minister Opstelten behoorlijk aan de tand werd gevoeld. Na afloop hebben ze een drankje aangeboden gekregen van Tine van Special Arts.

Meer informatie over de dichtbundel en taalvorming voor mensen met een verstandelijke beperking:  www.specialarts.nl/poezie