Home Overhandiging eerste bloembollenkistje Kunstwereld aan wethouder

Overhandiging eerste bloembollenkistje Kunstwereld aan wethouder

16/10/2018

Op woensdagavond 26 september overhandigde Simon Koote, bewoner bij Zuidwester, het eerste beschilderde bloembollenkistje. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt nam deze in ontvangst op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. De bloembollenkistjes zijn bedacht door de Lions Club Goeree-Overflakkee en de dagbestedingslocatie Kunstwereld, onderdeel van Zuidwester. De kistjes worden te koop aangeboden bij Kunstwereld en de Lions website. Op deze manier willen de Lions Club en Kunstwereld een bijdrage leveren aan de promotie van Goeree-Overflakkee.

Toon Meeuwsen van de Lions Club: “Een aantal cliënten van Zuidwester, die op het terrein Hernesseroord in Middelharnis wonen, maken kunst als onderdeel van hun dagbesteding. De dagbestedingslocatie Kunstwereld is inmiddels een begrip geworden op Goeree-Overflakkee. Veel mensen hebben al kennis gemaakt met de verschillende projecten en producten die door hen ontwikkeld zijn. Met elkaar hebben we bedacht dat Kunstwereld ook kan helpen aan de eilandmarketing van Goeree-Overflakkee. De Lions Club financiert de materialen en Kunstwereld levert het eindproduct. Dat hebben we vertaald in een, door een kunstenaar beschilderd, bloembollenkistje. Met een beetje fantasie (het zijn kunstenaars) is het logo van de gemeente in de beschildering te herkennen. Wij van de Lions Club dragen Kunstwereld een warm hart toe, daarom gaat de opbrengst van de verkoop van de kistjes direct naar de dagbestedingslocatie.”

Ons mooie eiland op de kaart zetten
Sarette Bakelaar, begeleider bij Kunstwereld: “We waarderen het enorm dat we hiervoor gevraagd zijn. Het is natuurlijk geweldig dat we op deze manier ook een bijdrage kunnen leveren aan het op de kaart zetten van ons mooie eiland. De kistjes worden beschilderd door kunstenaar Joyce Becker. Zij is nu op vakantie, vandaar dat zij het kistje niet kon overhandigen. De opbrengst besteden de kunstenaars aan dagjes uit, zo kunnen we met elkaar bijvoorbeeld naar een museum.”

Mooie samenwerking
Wethouder Arend-Jan van der Vlugt: “We vinden het bijzonder om te zien dat de Lions club een bijdrage levert aan dit soort goede initiatieven. Mooi dat hierin de samenwerking is gezocht met Zuidwester. Ook Zuidwester en alles wat ze doen ondersteunen we van harte. Wellicht dat de bloembollenkistjes ook als relatiegeschenk vanuit de gemeente ingezet kan worden.”

Jaarlijkse voetbalwedstrijd Lions vs Hernesse Tigers
Net als de afgelopen twee jaar speelde de fanatieke ‘Hernesse Tigers’ en een selectie van de Lions, na de overhandiging, een voetbalwedstrijd in het Cruyff court op Hernesseroord. De Hernesse Tigers versloegen de Lions met 13 - 5.

Interesse in de bloembollenkistjes?
Er zitten 100 bloembollen in het kistje. Een kistje kost € 25,- en is vanaf 8 oktober te bestellen bij Kunstwereld via de webshop www.kunstwereld.org of via het verkooppunt bij Kunstwereld op Hernesseroord.