Home Start activiteitencentrum “Over de Brug” in Spijkenisse

Start activiteitencentrum “Over de Brug” in Spijkenisse

Spijkenisse - Per 1 januari is Zuidwester een dagbestedingslocatie rijker geworden. Het activiteitencentrum “Over de Brug” aan de Anthonius van de Nootstraat 2 in Spijkenisse, is in goed overleg overgegaan van Gemiva naar Zuidwester.

Door de komst van de WMO heeft Gemiva besloten te stoppen met deze dagbesteding, omdat zij bij meerdere gemeenten moesten meedoen met de aanbesteding. Gemiva heeft verder geen locaties op Voorne-Putten, dus had daardoor veel extra werk.

Zuidwester heeft juist op Voorne-Putten veel cliënten aan wie zorg- en dienstverlening geboden wordt en de aanbesteding was al rond. Met andere zorgaanbieders is tijdens een bijeenkomst in de gemeente Nissewaard afgestemd, dat Zuidwester de aangewezen instelling leek om dit activiteitencentrum over te nemen. Het ligt direct achter de woningen aan het Marrewijkpad. Er kan daardoor gebruik gemaakt worden van de infrastructuur van de basis zorgvoorziening in de P.J. Bliekstraat.

De doelgroep van activiteitencentrum “Over de Brug” is voor Zuidwester bijzonder en nieuw. De mensen die naar de dagbesteding komen, hebben een andere ondersteuningsvraag en hebben Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De meeste mensen zijn thuiswonend met hun gezin of partner.

Dit vraagt om een andere begeleidingsstijl en kennis van de begeleiders. Er wordt in het voorjaar een training aan de begeleiders gegeven. De training heet “Hooi op je vork” en wordt gegeven door deskundigen op het gebied van NAH. Dit activiteitencentrum valt onder de dagbesteding van de regio Zuid-Holland Zuid.