Home Succesvolle bijeenkomst Proef en Vertel

Succesvolle bijeenkomst Proef en Vertel

16/10/2018

Er is geen betere manier om iemand te leren kennen, dan door een gesprek aan te gaan. Dan leer je iemand pas echt kennen. Dat was de gedachte achter Proef en Vertel. Dat externen Zuidwester leren kennen. Wat is nu waardevol leven en zinvol werk bij Zuidwester in Rotterdam?

Vier je successen
De aanleiding was de opening van twee nieuwe locaties. In juni zijn er aan de Spinozaweg zeventien studio’s gerealiseerd voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. Ook Eigenz kreeg hier een nieuwe eigen plek. Daarnaast openden we een werksteunpunt aan de Sportlaan, onze eerste dagbestedingslocatie in Rotterdam! Op deze snelgroeiende locatie wordt individueel gekeken naar ieders talenten. Er wordt zinvolle dagbesteding, dan wel werk, gezocht die daar bij aansluit. Deelnemers, we noemen hen geen cliënten, hebben onder andere in de afgelopen periode een prachtige tuin aangelegd bij de mooie locatie Spinozaweg.

Verhalen uitwisselen
Carol Houtman, regiomanager Hoeksche Waard/Rotterdam vertelt enthousiast: "Tijdens de bijeenkomst konden in -en externen ’proeven’ van de gastvrije en ontspannen sfeer bij Zuidwester. Cliënten en medewerkers vertelden, door het hele pand heen, welke thema’s hen bezig houden en hoe zij hier mee aan de slag zijn. Naast onze eigen verhalen hebben we ook mooie verhalen van de bezoekers gehoord. We werden op nieuwe ideeën gebracht, die mogelijk zelfs tot een samenwerking kunnen leiden. Dat vind ik heel mooi. Men kwam niet alleen halen, maar ook brengen. Bezoekers, medewerkers en cliënten kregen tussendoor complimenten van de complimentenmeisjes.

Kernwaarden uitdragen
Voor mij kwamen alle kernwaarden van Zuidwester hier samen. Het gastvrije ontvangst, samen hard werken om er een succes van te maken en dat vooral op geheel eigen wijze. Het was een feestje om hier deel van uit te maken en het smaakt naar meer.”

Bekijk hier de foto's voor een uitgebreide sfeerimpressie. Hieornder een kleine blik op deze succesvolle en gezellige middag.