Home Update vaccineren

Update vaccineren

05/03/2021

Afgelopen week ontvingen zo’n 85% van onze bewoners, die in de week van 1 februari al werden gevaccineerd met het BioNTech/ Pfizer vaccin, hun tweede vaccinatie. Voor hen zit de vaccinatie erop. Als Zuidwester zijn we erg blij met dit hoge percentage!
 
Maatregelen blijven van kracht
Eén tot twee weken na de tweede vaccinatie is 60-90% van de mensen die gevaccineerd zijn beschermd tegen corona. Dus niet iedereen is beschermd. De kans dat iemand na twee vaccinaties corona krijgt is erg klein, maar niet nul. Als je dan corona krijgt ben je meestal minder ernstig ziek. Het is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Daarom moet iedereen zich na de vaccinatie nog steeds houden aan de algemene coronaregels en de regels die binnen Zuidwester gelden.  

Vaccinatie cliënten Eigenz 
Extramurale cliënten die ondersteuning krijgen van Eigenz, ontvangen net als alle andere mensen in Nederland later dit jaar een uitnodiging van de GGD of huisarts om zich te laten vaccineren. In tegenstelling tot de cliënten die bij ons wonen, gaat vaccinatie van de Eigenz cliënten verder dus buiten Zuidwester om.

Vaccinatie medewerkers
Onze zorgmedewerkers hebben inmiddels de uitnodigingsbrief ontvangen voor vaccinatie. Aan de hand van deze brief kunnen zij een afspraak inplannen bij een GGD-priklocatie. Dit geeft ons hoop, want vaccineren zorgt ervoor dat we ons oude leven weer stukje bij beetje kunnen oppakken. 
 
Voor nu blijft het echter belangrijk om ons aan alle voorzorgsmaatregelen te houden. We realiseren ons ook dat het lang duurt en dat het geduld langzaam opraakt, maar we zijn er helaas nog niet. We willen iedereen daarom enorm bedanken voor het begrip. 
 
Vragen?
Mocht u vragen hebben rondom de vaccinaties, stel ze dan gerust via het mailadres vaccinaties@zuidwester.org.