Home Verhuizing cliënten Goes in de media

Verhuizing cliënten Goes in de media

In de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) van maandag 10 september staat een artikel over Scheldestraat 56F te Goes. De PZC heeft dit artikel geschreven naar aanleiding van een brief die ouders van een cliënt, die woonde op Scheldestraat 56F, naar de PZC hebben gestuurd.

Ongenoegen
De ouders uiten hun ongenoegen ten opzichte van Zuidwester, de verhuizing van de cliënten en de zorg die is verleend. Ze beschuldigen onze organisatie van mismanagement en fysieke en psychische mishandeling. Ook stellen ze dat het besluit om de cliënten van Scheldestraat 56F te verhuizen niet gebaseerd is op het personeelstekort, maar is genomen op last van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). 

Continuïteit en kwaliteit niet waarborgen
Ook Zuidwester heeft de brief ontvangen. “De ouders zijn boos over de ontstane situatie. Daar hebben we vanzelfsprekend begrip voor.”, zegt bestuurder Hans Waardenburg. “Maar we herkennen ons niet in de beschuldigingen. Ook de opgegeven reden van verhuizing klopt niet. Dit besluit is namelijk genomen, omdat we de continuïteit -en daarmee de kwaliteit- van zorg voor de cliënten op deze woning niet kunnen waarborgen.” In dit artikel staan meer achtergronden rondom deze verhuizing.

Bezoek inspectie
De Inspectie heeft wel degelijk een bezoek gebracht aan de locatie in Goes. Het was een onaangekondigd bezoek, dat komt wel vaker voor. Dit was echter een week nádat Zuidwester het besluit had genomen. Het een staat dus los van het ander.

Geen persoonlijk gesprek mogelijk
“We waren graag in persoonlijk gesprek gegaan met de schrijvers van de brief.”, vervolgt Waardenburg. “We hebben daartoe meerdere pogingen ondernomen, maar helaas staat de familie hier niet voor open. Dat betreuren we want daarmee krijgen we niet de kans om zaken te bespreken en uit te leggen. Overigens vinden we het fijn om te lezen dat het de cliënt in kwestie goed gaat in zijn nieuwe omgeving bij een collega-zorgaanbieder.”