Home Verwendag - door leerlingen voor cliënten

Verwendag - door leerlingen voor cliënten

15/03/2019

Leerlingen van het Zadkine college in Rotterdam zijn op vrijdag 15 maart naar dagbesteding ’t Want gekomen in Middelharnis. Zij kwamen kennismaken met de zorg tijdens de Week van Zorg en Welzijn en tegelijkertijd namen ze deel aan NLdoet.

De leerlingen zijn ’s ochtends ontvangen in Brasserie DOK16. Ervaringsdeskundige Roxanne trapte samen met coach Els Kievit de dag af door te vertellen hoe het is om te wonen bij Zuidwester. Vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding door het DOK gebouw, hier zagen zij diverse vormen van dagbesteding en een medewerker heeft hen meer verteld over de werkzaamheden en de cliënten.

Na de lunch was het voor de leerlingen tijd om zelf aan de slag te gaan. Op dagbesteding ’t Want hebben zij diverse activiteiten voorbereid en uitgevoerd met de cliënten. Een rondje wandelen, een parachute maken, blikgooien, koekhappen; allemaal activiteiten waarbij de zintuigen van de cliënten werden geprikkeld. De leerlingen vonden het een leerzame dag en vonden het mooi om te zien hoe cliënten reageren op geluid en beweging. De favoriete activiteit vonden zij het maken van een parachute, hier reageerden de cliënten namelijk heel enthousiast op!