Stichting Zuidwester Stichting Zuidwester Stichting Zuidwester
 
 
 
 
 

laatste nieuws & actualiteit

 
 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn essentieel in het leven van onze cliënten. Lekker de tijd nemen voor persoonlijke aandacht, een gesprek, samen een stuk fietsen of een eindje wandelen, samen knutselen aan een scooter om die weer aan de praat te krijgen, ‘s avonds een keertje zwemmen... Hele gewone dingen die het leven van de cliënt juist speciaal maken.

Onbetaald, maar onbetaalbaar!
Zuidwester probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen, mogelijkheden en interesses van vrijwilligers. Wij vergoeden gemaakte reiskosten woon/werkverkeer en hebben een verzekering afgesloten voor persoonlijke aansprakelijkheid en ongevallen.

Hoe word je vrijwilliger?
Ben je met enige regelmaat of voor een bepaalde periode beschikbaar als vrijwilliger? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Wij lichten het vrijwilligerswerk en de mogelijkheden graag nader toe.

Zuidwester heeft op verschillende locaties een aantal medewerkers die het vrijwilligersbeleid uitvoeren. Tevens zijn zij het aanspreekpunt voor de vrijwilligers in die regio.

Leren via het Leercentrum
Regelmatig komt het voor dat vrijwilligers vragen hebben. Vragen naar kennis of vragen over vaardigheden, bijvoorbeeld hoe je het beste een rolstoel kunt bedienen. Voor al deze vragen kan de vrijwilliger terecht op de website van het Leercentrum van Zuidwester.

Vrijwilligers