Home Leer meer bij Zuidwester Leren & ontwikkelen

Leren & ontwikkelen

Om de ondersteuningsvraag van de cliënt steeds optimaal te kunnen beantwoorden en voorbereid te zijn op veranderingen in de toekomst, is het belangrijk dat jij je als (zorg)medewerker blijft ontwikkelen. Bij Zuidwester is ‘leren’ als een vanzelfsprekende activiteit wat hoort bij het functioneren als professional. Wij vinden dat leren breed ingezet kan worden in de organisatie, want leren doe je altijd en overal. Werkplekleren staat hierbij voorop, leren met je team of anderen waarbij het leren met en van elkaar centraal staat door een betekenisvolle dialoog te voeren. Leren faciliteren we door het organiseren en aanbieden van leeractiviteiten, zoals dialoogsessies met en zonder hulp van de beeldtafel, workshops, leren met elkaar in een virtuele leeromgeving, Kennis & Cultuur dagen,  webinars en leertrajecten waarbij jij leert wat past bij jouw ontwikkeling en wat nodig is om de vraag van de cliënt goed te beantwoorden. Maar ook klassikale scholingen, trainingen, e-learning modules, intervisie, coaching en nog veel meer. Zuidwester heeft een eigen Leercentrum met een breed aanbod van leermogelijkheden.
Bekijk de mogelijkheden op de website van het Leercentrum

(Beroeps)opleiding
Zuidwester investeert in de opleiding van toekomstige professionals in de zorg. Maar ook in medewerkers die hun beroepskwalificaties willen verbreden en verdiepen. Dat doen we door zelf in-company opleidingen te verzorgen en stageplaatsen te bieden aan aankomend professionals die elders hun opleiding volgen. Voor medewerkers die een HBO opleiding willen volgen bieden we ondersteuning door middel van praktijkopleiders HBO. 

Primaire beroepsopleiding MBO (in-company)
Op zoek naar de combinatie van werken en leren? Informeer dan naar de mogelijkheden voor deelname aan de MBO beroepsopleiding Maatschappelijke Zorg, begeleider gehandicaptenzorg niveau 3 of Maatschappelijk Zorg, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, niveau 4. Jaarlijks wordt bekeken of er voldoende behoefte is aan nieuwe medewerkers om deze opleiding te starten. Bekijk de folder Incompany beroepsopleiding voor meer informatie. 

In de regio Zeeland bieden wij in samenwerking met Scalda de mogelijkheid om als leerling-werknemer al werkend en lerend de landelijke erkende kwalificaties van Maatschappelijke Zorg/Verzorgend IG te behalen. Klik hier voor meer informatie over deze MBO-opleiding. 

Erkend leerbedrijf
Zuidwester is een door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. Hiermee is een toekomstige professional in de zorg verzekerd van een goede leerplek, waar je veel kunt leren en professionele begeleiding krijgt.

Ga naar vacatures

 

Wij komen graag in
contact met jou
Hoofdlocatie Zuidwester
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis

info@zuidwester.org
0187 - 898888
*Bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 18:00.

Postadres Zuidwester
Postbus 16
3240 AA Middelharnis
Wij komen graag in contact met jou