Home Zilveren Mensenrechten Prokkel Bewonersraad Goes

Zilveren Mensenrechten Prokkel Bewonersraad Goes

Goes - Op vrijdag 27 juni jl. vertrok de bewonersraad van Stichting Zuidwester uit Goes naar Utrecht. Daar vond de uitreiking plaats van de Gouden Prokkel. Elke genomineerde Prokkel is bezocht door iemand uit de selectiecommissie. Aan de hand van dit bezoek is een verslag opgesteld dat is overgedragen aan de jury. De jury beslist uiteindelijk welke genomineerde Prokkel er naar huis gaat met een Gouden Prokkel. De Prokkels werden uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn en juryvoorzitter Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede kamer.

Cliënten Dounia en Naomi oefende voor vertrek nog hun voordracht. Zij hebben zich laten inspireren door de speech van Martin Luther King ‘I have a dream’.

Ik heb een droom
Ik heb een droom dat op een dag
Er gelijke rechten zijn voor iedereen
Ik heb een droom

Ik heb een droom dat op een dag
Er acceptatie is
En een positief beeld
Van mensen met een beperking in de maatschappij
Ik heb een droom

Ik heb een droom dat op een dag
Een beperking
Geen beperking meer zal zijn
Maar iets wat bij iemand hoort
Ik heb een droom.”


Na de voordracht volgde de foto - presentatie van hun Prokkel. De bewonersraad in Goes en de medewerkers van LFB Goes bezochten in het kader van hun Prokkel de politici in Goes. Om aandacht te vestigen op de acceptatie en positieve beeldvorming van mensen met een beperking in de maatschappij. Een groot deel van het college was aanwezig om in gesprek te gaan met de medewerkers.

Uitreiking
De jury was met name onder de indruk van het feit dat er ook kritische vragen aan de gemeente werden gesteld, wat uiteindelijk tot een uitdaging leidde om mensen met een beperking aan te nemen. Een prachtig voorbeeld van een Mensenrechten Prokkel volgens de jury en dat is een zilveren Prokkel waard!


Voor de Bewonersraad van Goes een buitengewone ervaring met een mooie beloning na een flinke inspanning.