Home Zuidwester ondertekent huurcontract met SOR voor hoeve Dijkzicht

Zuidwester ondertekent huurcontract met SOR voor hoeve Dijkzicht

Rotterdam, 6 maart 2014 – Stichting Zuidwester heeft het huurcontract voor hoeve Dijkzicht van woningcorporatie SOR ondertekend. Met de graafmachines op de achtergrond werd de samenwerking beklonken. De monumentale hoeve ondergaat in de komende maanden een transformatie van boerderij naar begeleid wonen voor cliënten van Stichting Zuidwester.

De boerderij ligt op het terrein van de Gravin, een van de drie woonservicelocaties in Oud-Beijerland. De renovatie is onlangs gestart en Zuidwester verwacht begin 2015 de nieuwe hoeve in gebruik te nemen.

Dijkzicht
V.l.n.r.: Henk Snijders, projectleider SOR, Jan Heshof, regiodirecteur Zuidwester, Natasja Baroch, lid Raad van Bestuur Zuidwester, Martin Luten, directeur Vastgoedontwikkeling SOR, Harry Rietveld, directeur-bestuurder SOR.

Begeleid wonen voor cliënten Zuidwester
De hoeve wordt gemoderniseerd in een woonvorm waar 19 bewoners onder begeleiding kunnen wonen. Op de begane grond zullen tien ouder wordende cliënten gaan wonen. Alle voorzieningen zijn voor hen dan gelijkvloers. Op de eerste en op tweede etage zullen negen (redelijk) zelfstandige cliënten hun nieuwe thuis betrekken. Dijkzicht biedt hen een appartement achtige setting.

Het voorhuis en het typische bakhuis van de monumentale boerderij (1870) worden op hoog niveau gerenoveerd. De achterliggende schuur is in zeer slechte staat en wordt afgebroken. Hiervoor in de plaats verreist een nieuwe ruimte voor groepswoningen met een gemeenschappelijke woonkamer en 24-uursbegeleiding op de begane grond. Aan de zijkant, naast woongebouw Gravin Margaretha, komt een gezamenlijke tuin en een aantal parkeerplaatsen.

Over SOR
Sinds 1986 is woningcorporatie SOR gespecialiseerd in comfortabel wonen voor 55-plussers. De 65 gebouwen in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard bieden plaats aan circa 8.000 woningen, verzorgingsplaatsen, winkels en bedrijfsruimten. Het SOR-beleid is erop gericht een kwalitatief hoogwaardig en gevarieerd aanbod van 55-pluswoningen in diverse prijsklassen te realiseren. Zorgeloos wonen is daarbij het uitgangspunt. Meer informatie over SOR op www.sor.nl.

Over de samenwerking met Zuidwester in de Gravin
Stichting Zuidwester is een organisatie die zorg en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en aan jongeren met een sociale gedragsproblematiek. Zuidwester huurt tevens een ruimte voor dagbesteding aan haar cliënten in de Gravin. Begin 2015 zal Zuidwester de boerderij in gebruik nemen.