Dramatherapie

Wat is dramatherapie?
Dramatherapie is een behandelvorm waarbij spel, improvisatiespel, rollenspel of een zelfbedachte gebeurtenis wordt gebruikt om een gedragsverandering te bereiken. Door fantasie en situaties uit het echte leven in spel om te zetten kun je leren, groeien en met problemen omgaan. Door bijvoorbeeld van rol te wisselen of een ander einde aan een gespeelde gebeurtenis te bedenken, bekijk je jouw probleem of gevoel van een andere kant. Dramatherapie is onderdeel van vaktherapie.
 

Dramatherapie: 

  • Is niet praten maar doen! 

  • Maakt gebruik van de kracht van creativiteit en fantasie om zo persoonlijke doelstellingen te bereiken. Door de actieve vorm van de therapie komt de therapeut sneller in contact met jou.  

  • Kan helpen bij verschillende problemen, bijvoorbeeld als je het lastig vindt om goed met emoties om te gaan of om voor jezelf op te komen. Er wordt altijd gekeken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

 

Dramatherapie

Wil je een afspraak maken met een dramatherapeut of heb je een vraag over dramatherapie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. Ben je niet bij Zuidwester in zorg? Meld je dan aan bij de polikliniek.

Neem contact op

Inspirerende verhalen

“Ze ondersteunen mij heel goed. Als ik ergens mee zit, bel ik op.”