Tandheelkunde

Wat is tandheelkunde?
Een goede mondverzorging is belangrijk voor je gezondheid. Goede mondverzorging voorkomt gaatjes, slijtage en tandvleesproblemen. Het voorkomt ook infecties op andere plekken in je lichaam.  zoals longontstekingen, hartproblemen en ontregeling van suikerziekte. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak meer kans op problemen in de mond. De afdeling tandheelkunde kan je helpen bij moeilijkheden of het voorkomen van problemen in de mond. 
 

Waar kun je terecht?

Regio Goeree-Overflakkee: 

De afdeling Tandheelkunde voor regio Goeree-Overflakkee is in de Meerpaal op terrein Hernesseroord in Middelharnis. Het team bestaat uit twee tandartsen, preventieassistentes en een mondhygiënist. Er zijn twee behandelkamers. 
 

Behandeling onder volledige narcose
Uniek op locatie de Meerpaal op het terrein Hernesseroord in Middelharnis zijn de behandelingen onder volledige narcose. Dit is speciaal bedoeld voor cliënten van Zuidwester, waarbij de handicap of angst groot of heftig is. De cliënt slaapt en wordt beademd tijdens de behandeling. Er is een speciaal team met apparatuur op locatie aanwezig om de zorg rondom de volledige narcose te waarborgen. Omdat hier veel vraag naar is, verzorgen wij dit ook voor patiënten van andere tandartsen (mét verwijzing).
 

Afspraak maken? 
Bel 0187 – 898812 of mail naar tandheelkunde@zuidwester.org. Neem bij spoed contact op met één van onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. 

Regio Zeeland: 

De tandarts is één keer per maand aanwezig op de locatie Goes voor de cliënten van Zuidwester in Zeeland. Hier is één behandelkamer gevestigd in het hoofdgebouw. De afspraken verlopen via de praktijk in Kortgene. Hier kunnen cliënten ook terecht bij pijnklachten/spoed.
 

Afspraak maken? 
Bel 0113-301992 of mail naar zuidwester@thk-centrum.nl Bij spoed kun je bellen naar 0113-301992 (08.00 t/m 17.00). Bij spoed buiten kantooruren kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. 

Regio Voorne-Putten:

Cliënten worden verwezen naar mondzorgpraktijken in de omgeving, waaronder Centrum Bijzondere tandheelkunde Rijnmond, in Rotterdam. In Spijkenisse is er op woensdag een mondhygiënist aanwezig voor behandelingen/adviezen voor cliënten die geen mondhygiënist bij de eigen tandarts hebben.
 

Afspraak maken?
Bel 0181-601634 of mail naar l.peeman@zuidwester.org.

Regio Oud-Beijerland:

Cliënten worden verwezen naar mondzorgpraktijken in de omgeving, waaronder Centrum Bijzondere tandheelkunde Rijnmond, in Rotterdam. In Oud-Beijerland is er een proef met Vitadent gestart om de preventieve mondzorg op de kaart te zetten. De cliënten blijven bij hun eigen tandarts/mondhygiënist onder behandeling.

Regio Rotterdam en regio Breda:

Cliënten worden verwezen naar een mondzorgpraktijk in de omgeving, waaronder Centrum Bijzondere tandheelkunde Rijnmond of Breda.

Tandheelkunde

Tandheelkunde

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak meer kans op problemen in de mond. De afdeling tandheelkunde kan je helpen bij moeilijkheden of het voorkomen van problemen in de mond. 

Inspirerende verhalen

Dat contract zegt ons niets, wij zijn gewoon vriendinnen
Vrijwilliger

Lees verhaal