Wie kan er bij Zuidwester wonen?

Mensen met een verstandelijke beperking
Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking kunnen bij Zuidwester wonen en begeleiding krijgen. Heb je een licht verstandelijke beperking of ernstig meervoudige beperking? Ben je lichamelijk beperkt of heb je gedragsproblemen? Bij Zuidwester hebben we voor iedereen een passende woonoplossing. Bij ons ben je welkom.

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel
Heb je te maken met niet-aangeboren hersenletsel en kun je daardoor niet meer thuis wonen? Wij kunnen je 24-uurs verblijf met professionele, intensieve zorg, behandeling en begeleiding bieden op één van onze locaties. Wij helpen je graag om een nieuwe balans in je leven te vinden.

 


Vind een woning

Welke woning past bij jou?

Waarom wonen bij Zuidwester?

Zuidwester heeft heel veel woningen in verschillende plaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Deze woningen zijn allemaal verschillend. Ieder persoon is anders en heeft andere woonwensen. Daar houden we rekening mee. Jouw wensen en zorgvragen staan bij ons centraal.

  • Jouw woonwensen staan centraal
  • Veel verschillende woningen in veel plaatsen
  • Wonen met zorg en begeleiding op maat
  • Bij ons kun je jezelf zijn
  • 24-uurszorg is mogelijk
  • Een liefdevol thuis

Je vindt ons in Zuidwest-Nederland

Zuidwester heeft veel verschillende woningen in de regio’s Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Rotterdam, Voorne-Putten, West-Brabant en Zeeland.

Vind een woning

Voor wie zijn welke kosten?

Als je bij ons woont, worden sommige kosten betaald door Zuidwester. Andere kosten betaal je zelf. In de Wet langdurige zorg zijn hier afspraken over gemaakt. De folder op de volgende pagina geeft antwoord op de vraag: Voor wie zijn welke kosten?
Crisisopvang

Heb je een (licht) verstandelijke beperking en kun je plotseling niet meer blijven wonen waar je nu woont? Dan kun je tijdelijk wonen op één van de woonlocaties binnen Zuidwester. Je woont dan een tijdje niet op je eigen woonplek. Tijdens deze periode kun je tot rust komen.Logeren bij Zuidwester

Heb je een (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking en wil je er even lekker tussenuit? Of zoek je als ouder(s) een fijne plek voor je kind met een (licht) verstandelijke beperking, zodat je onbezorgd even op adem kunt komen? Dan is ons logeerhuis De Boegspriet misschien iets voor jou.
Verbouw en nieuwbouw

Fijn wonen en prettig werken. Dat vinden we bij Zuidwester belangrijk. Daarom hebben we al onze gebouwen bekeken en beoordeeld. Om onze cliënten de komende jaren goed te kunnen begeleiden en verzorgen, moeten onze gebouwen hier goed bij passen. We hebben een plan opgesteld waarin staat beschreven wat we in de komende jaren nodig hebben om goed te kunnen wonen en werken bij Zuidwester. Dit plan heet het 'Strategisch Vastgoedplan'.


Lees meer over het strategisch vastgoedplan

De meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over wonen bij Zuidwester.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met één van onze zorgadviseurs.
Neem contact op

Je hebt een indicatie van het zorgkantoor of een beschikking beschermd wonen van de gemeente nodig om bij Zuidwester te kunnen wonen. We kunnen ons voorstellen dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Wij helpen jou graag.

Voor sommige woningen van Zuidwester zijn er wachtlijsten. Zodra er een plekje vrij komt op de woning, nemen we contact op met de personen die op de wachtlijst staan.

Is er geen plekje vrij in de woning waar je graag wilt wonen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen met jou naar eventuele andere mogelijkheden. Het is ook mogelijk om je op een wachtlijst voor die woning te plaatsen.

Zuidwester heeft veel verschillende woningen in de regio’s Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Rotterdam, Voorne-Putten, West-Brabant en Zeeland.
Bekijk onze woningen

Zuidwester heeft veel verschillende woonmogelijkheden. Je kunt bij ons (redelijk) zelfstandig wonen in een studio op appartement met een beetje begeleiding. Maar je kunt ook gezellig samen met anderen wonen in een groepswoning. Ook beschermd wonen in een veilige woonomgeving met intensieve begeleiding is mogelijk. We gaan graag samen met jou op zoek naar de beste woonoplossing voor jou.

Spreek je liever iemand persoonlijk?

Zorgadvies

Wonen bij ZuidwesterBekijk alle verhalen