Waarom een groepswoning?

Wonen met anderen is gezellig. Je kunt samen met andere bewoners eten in de gezamenlijke woonkamer. Je kunt samen spelletjes en andere leuke activiteiten doen. Wil je liever even alleen zijn, dan heb je een fijne eigen slaapkamer met jouw eigen spullen. Wonen met anderen is vooral gewoon fijn:

  • Je helpt en steunt elkaar.
  • Op jezelf wonen samen met anderen.
  • Je maakt plezier met elkaar.
  • Je bent nooit alleen.
  • Hulp is binnen handbereik.
  • Je kunt van elkaar leren.

Voor wie is een groepswoning?

We hebben groepswoningen voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en ernstige meervoudige beperkingen. Ook zijn er groepswoningen voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. We hebben groepswoningen voor kinderen, (jong)volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Je hebt altijd je eigen slaapkamer en krijgt 24-uurs zorg. Jouw wensen en zorgvragen staan centraal en leggen we vast in jouw zorgplan.

Een woonomgeving die bij je past
Wil je bij Zuidwester wonen? Samen bekijken we welke groep het beste bij jou past. Dat hangt af van jouw wensen en zorgvraag, maar ook van de beschikbare woningen, het groepsaanbod en de samenstelling van de groep in de woning. Je krijgt altijd een eigen kamer. Die mag je gewoon zelf inrichten. Soms deel je de keuken en de badkamer met andere bewoners. Ook is er altijd een gezamenlijke groepsruimte.
 


Vind een groepswoning

Status message

Sorry… This form is closed to new submissions.

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen