Heb je een behandeling nodig?

Ook als je niet in zorg bent bij Zuidwester, kun je gebruikmaken van onze behandelingen. Via de polikliniek bieden wij een breed aanbod behandelingen en expertises. We zijn er ook voor ouders, verwanten, ondersteuners en begeleiders. We werken graag met jou en jouw netwerk samen tijdens de behandeling.

Aanmelden bij de polikliniek

Het invullen van het digitale aanmeldformulier is de eerste stap naar een behandelaanbod vanuit onze polikliniek. Lukt het niet om het formulier zelf in te vullen? Vraag dan om hulp van je ouders, begeleider of een verwijzer zoals een huisarts of psycholoog.

Aanmelden

Praktische zaken

Voordat we kunnen starten met een behandeling, moet de financiering in orde zijn. De polikliniek werkt op basis van een indicatie en geldige financiering. Dit kan zijn:

  • Een beschikking vanuit de Jeugdwet
  • Een behandelindicatie vanuit de Wlz
  • Op basis van de zorgverzekering van de cliënt

Bij financiering vanuit de zorgverzekering, is het belangrijk om te weten dat er een verwijzing van de huisarts nodig is en dat er een eigen bijdrage gevraagd wordt. Zuidwester heeft met de meeste zorgverzekeraars contractafspraken. Informeer bij je zorgverzekeraar of je bij ons in zorg kan komen. Is de aanmelding binnen en de financiering geregeld? Dan nemen we contact met je op om het behandelaanbod te bespreken. Er kan een wachttijd zijn. We houden je hiervan op de hoogte.

Centrum voor Erfelijke Syndromen Zuidwester

Bij onze polikliniek is het Centrum voor Erfelijke Syndromen Zuidwester (CESZ) actief. Zij doen onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van een genetisch syndroom bij mensen met een verstandelijke beperking.

Meer weten?

Locaties Polikliniek Zuidwester

Klik op een locatie voor de beschikbare behandelingen.

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen