Zo ziet de dagbestedingslocatie eruit

Over deze dagbestedingslocatie

De Belevenis is er voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) die het fijn vinden om hun zintuigen te prikkelen/activeren. Met behulp van sensorische en belevingsgerichte activiteiten laten we onze deelnemers zowel herkenbare als nieuwe indrukken ervaren. Bij de Belevenis word je als cliënt gestimuleerd en uitgedaagd tot actieve deelname.

Bij de Belevenis spreken we alle zintuigen aan met verschillende activiteiten: Belevingstheater, sport en spel, muziek, voorlezen (multi-sensory storytelling), wandelen, knutselen ( zand op een spiegel of verven), ‘Ervaar het maar’ (begeleidingsmethodiek), workshops smoothie maken (fruit snijden en voelen aan de blender), computer en iPad, BiM (Beleven In Muziek), zwemmen (zwembad is in Spijkenisse).

Bij de Belevenis mag iedereen zichzelf zijn. Het is een vrolijke groep waar alles is gericht op het prikkelen van de zintuigen. We werken vanuit de wensen van de cliënt, want iedereen is uniek en heeft een eigen ondersteuningsvraag. Ook besteden we veel aandacht aan de relatie met familie of verwanten om een goede band met de cliënt te kunnen opbouwen.

De Belevenis is er voor mensen met EMB, een matige beperking en meervoudige beperking. De groep is gemengd. De leeftijd varieert van 17 tot 53 jaar. Groepsgrootte 6 tot 8 personen. Op de locatie zijn een mobiele tillift en plafondlift aanwezig.

Maandag t/m vrijdag van 9.45 tot 15.45 uur. Ook deelname per dagdeel mogelijk.

0181-392913 belevingsgroep.voorne@zuidwester.org

Spreek je liever iemand persoonlijk?

Zorgadvies