Feest op 26 augustus in Spijkenisse: Onze fietsvrienden bestaan 25 jaar!

Op pad met de fietsvrienden

Op zaterdag 26 augustus is het feest bij Zuidwester in Spijkenisse. Op die dag vieren onze waardevolle Fietsvrienden namelijk hun 25-jarig bestaan. Om dit op een feestelijke manier te vieren samen met de cliënten van Zuidwester, staat er op die zaterdag een poffertjeskar en een snackkar bij ons restaurant Lunch Enzo in Spijkenisse. Het restaurant zorgt die dag voor drankjes en ijsjes. Alle aanwezigen kunnen hier lekker van genieten.

Wie zijn de Fietsvrienden?
De fietsvriendenclub is een club van 29 vrijwilligers, die 24 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking begeleiden bij een maandelijkse fietstocht. De groep beschikt over vijf zogenaamde duo-fietsen, waarbij de begeleider samen met de client op de fiets zit. Deze fietsen worden gestald in een van de loodsen van Zuidwester in Spijkenisse. Verder rijden er nog zes particuliere duo-fietsen mee. De overige vrijwilligers en cliënten rijden allemaal solo op een eigen fiets. Een van de vrijwilligers rijdt met zijn auto met aanhangwagen mee als bezemwagen, zodat bij pech de fiets en betrokkenen vervoerd kunnen worden. Twee van de vrijwilligers zorgen voor het veilige verloop van het verkeer en zetten daar waar nodig het verkeer stil bij oversteken van de groep.

In de maanden maart tot en met oktober wordt op een zaterdag door de groep gefietst, meestal vanuit Spijkenisse naar Heenvliet en via een andere route terug. In Heenvliet wordt dan meestal gepauzeerd bij een restaurant waar iedere deelnemer een consumptie krijgt. Bij slecht weer wordt er uiteraard niet gefietst. De deelnemende cliënten zijn voor een groot deel bewoners Zuidwester te Spijkenisse. Het overige deel woont in andere woongroepen of in begeleid zelfstandig wonen te Spijkenisse. De financiering van de groep gebeurt door middel van donaties.

Fietsvrienden2