Overeenkomst herontwikkeling P.J. Bliekstraat-Marrewijkpad Spijkenisse

De gemeente Nissewaard en zorgorganisatie Zuidwester hebben onlangs een overeenkomst gesloten over een mogelijke herontwikkeling van de locatie van Zuidwester aan de PJ Bliekstraat/Marrewijkpad. In deze samenwerkingsovereenkomst leggen de twee partijen afspraken vast voor een onderzoek van Zuidwester naar de haalbaarheid van deze herontwikkeling.

Sloop en nieuwbouw
Zuidwester heeft bij de gemeente aangegeven dat de huidige huisvesting op deze locatie niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Daarom overweegt Zuidwester, ook vanwege de totale gebiedsontwikkeling rondom het metro-busstation Spijkenisse Centrum, een sloop-nieuwbouwplan. Wethouder Jan-Willem Mijnans, wethouder Nissewaard naar 2040, is blij met de ondertekening. “De samenwerkingsovereenkomst is in lijn met de visie Nissewaard naar 2040, die staat voor een ‘verrassend veelzijdig veerkrachtig vitaal verbindend Nissewaard’.” Wethouder Zorg, Jeroen Postma, is ook verguld met de overeenkomst: “Dit is niet alleen een mooie voorziening in stenen, maar ook een belangrijke voorziening voor inwoners van Nissewaard die extra zorg nodig hebben.”

Vliegwiel
Als de herontwikkeling van Zuidwester wordt uitgevoerd, zal deze locatie een belangrijk onderdeel uitmaken van de totale gebiedsontwikkeling, waar hard wordt gewerkt aan een hoogwaardig metro-busstation en aan een aantrekkelijk en groen verblijfs- en woonklimaat. Nogmaals wethouder Mijnans: “Dit deel van Spijkenisse vormt het vliegwiel voor de vernieuwing van Nissewaard tot een aantrekkelijke gemeente om te wonen, te werken en te verblijven.”

Passende huisvesting
Ook Zuidwester is blij met de overeenkomst met Nissewaard: “Deze samenwerking is een belangrijke stap in de realisatie van ons strategisch vastgoedplan”, zegt Angélique Koevoets, lid van de Raad van Bestuur bij Zuidwester. “Dat plan is onze uitwerking van de ambitie om de best passende huisvesting voor onze cliënten te realiseren. Daarmee bouwen we aan een waardevol leven en zinvol werk voor onze cliënten en aan een duurzame organisatie.”