Samen Zuidwester verduurzamen

Duurzaamheid wordt de komende jaren steeds belangrijker. Om een leefbare wereld te houden zal er veel moeten veranderen. Wereldwijd, maar ook specifiek voor Zuidwester.  Aan zorgorganisaties worden ook steeds meer eisen gesteld.
 

Green Deal
Op 4 november 2022 heeft de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) de Green Deal 3.0 ondertekend. Dit is een convenant tussen de overheid en maatschappelijke organisaties, waaronder ook de zorgsector. Met de ondertekening committeren de partijen uit de zorgsector zich aan meer inzet om de zorg verder te vergroenen. Dit geldt ook voor Zuidwester. Daarom komt  duurzaamheid de komende jaren nadrukkelijk op de agenda te staan.
 

584 zonnepanelen
Het is ook goed om te melden dat we best al het een en ander doen als het gaat om verduurzamen. Zo rijden er sinds kort elektrische bedrijfsauto’s van Zuidwester, vervangen we de douchekranen door waterbesparende douchekranen, gebruiken we lichtsensoren en zijn we op sommige locaties al goed bezig met het scheiden van afval. Daarnaast worden er in deze weken maar liefst 584 zonnepanelen geplaatst op ons terrein Hernesseroord in Middelharnis. Hiermee kunnen we in totaal ongeveer 230.000 KwH opwekken. Dit is gelijk aan 95 huishoudens! Voor een groot terrein als Hernesseroord is dit een flinke stap in een duurzame richting.